23 d’octubre del 2012

Una esmena d'ICV al pressupost de l'Estat reclama 10 milions per a les muralles de Tortosa

TORTOSA (Baix Ebre).- ICV a les Terres de l'Ebre portarà fins al Congrés dels Diputats una esmena al pressupost general de l'Estat per al 2013, que reclama al govern del Partit Popular una inversió de 10 milions d'euros en la recuperació de les muralles i fortificacions defensives de de Tortosa, per potenciar la seua explotació turística. Així ho ha anunciat aquest dimarts el nou president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jordi Jordan, que a més de ser portaveu d'Iniciativa-Entesa per Tortosa també és president de l'associació Amics dels Castells i del Nucli Antic. Els ecosocialistes també plantejaran, en la mateixa línia que altres partits, una segona fase del Pla d'Industrialització de les Terres de l'Ebre, amb uns altres 10 milions, així com partides per executar l'autovia A-7 al territori i les variants de Gandesa i Corbera d'Ebre de la carretera N-420. Ara mateix, segons Jordan, els comptes estatals són "injustos" i "inútils".

La restauració dels 6,5 quilòmetres de muralles i fortificacions de Tortosa, un conjunt patrimonial d'arquitectura militar "únic" a la península Ibèrica, permetria situar la ciutat i el territori "en el mapa del turisme cultural del país", tot generant "sinergies econòmiques" entre diferents actius. Es tracta d'un projecte reclamat des de fa 16 anys per la societat civil, i que va ser objecte del Pla Director de les Muralles redactat pel primer govern tripartit. Un pla que segons Jordan es manté "sense sortir a la llum". De fet, el també portaveu d'Iniciativa a l'Ajuntament ha responsabilitzat el govern municipal de CiU de mantenir-lo ocult.

D'altra banda, i en una esmena pactada amb d'altres partits, ICV també reclamarà els 80.000 euros per garantir l'activitat de l'Observatori de l'Ebre de Roquetes per part de l'Instituto Geográfico Nacional, que ha reduït per aquest 2013 la partida a uns 4.000 euros.

Així, tot i reclamar als dirigents territorials del PP que "intentin aprovar les esmenes en benefici del territori", el president d'ICV a les Terres de l'Ebre ha exigit una reformulació total dels pressupostos que va més enllà de la qüestió territorial incorporant una reforma fiscal, "que gravi els que més tenen i no faci pagar els treballadors i la classe mitjana"; la lluita contra el frau fiscal per part de les grans empreses i grans fortunes; així com la renegociació del deute.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta