30 d’octubre del 2012

Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre reconeix Octavi Ruiz amb el premi Grifonet

AMPOSTA (Montsià).- Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre ha decidit atorgat la segona edició del premi Grifonet al director de la Lira Ampostina, el músic Octavi Ruiz i Gisbert. El premi és un reconeixement al treball per la cultura de les Terres de l’Ebre, que l'entitat atorga des de l'any passat a una persona o entitat que per la seua trajectòria cultural o científica, i per la importància i exemplaritat de la seua tasca intel·lectual, social i humana, ha contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural de les Terres de l’Ebre.

Segons Òmnium Cultural, Octavi Ruiz és reconegut arreu del territori per la seua dedicació a la música, i sobretot per l’enorme labor dedicada a l’entitat de la que n’és director des de l’any 1981: la Lira Ampostina. La presidenta d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre, Dolors Queralt, ha manifestat que el premi representa "el reconeixement a un treball de tota una vida, i ha de ser estímul i exemple a seguir. Per a la nostra seu, és una gran satisfacció poder contribuir a posar de relleu una persona de la vàlua humana, professional i cultural del senyor Ruiz”, ha conclòs Queralt.

La concessió del premi és confiada des de bon principi a un Jurat, que és integrat per tres membres de la junta de la seu d'Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre, quatre socis d'Òmnium Cultural (un de cadascuna de les quatre comarques de les Terres de l'Ebre), el vicepresident de la Diputació a les Terres de l’Ebre, Pere Panisello; el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de las Generalitat de les Terres de l'Ebre, Francesc Ferré; i un representant del món cultural del territori, en aquest cas l’escriptor i professor Manel Ollé. L’obsequi consisteix en una peça artística al·legòrica  dissenyada per  Bronson Shaw. L’any passat ja va ser concedit al lingüista Joan Beltran.

L’acte de lliurament, en el què participarà la periodista de Catalunya Ràdio i membre de la junta nacional d’Òmnium, Rita Marzoa, comptarà amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta i del Consell Comarcal del Montsià, i tindrà lloc el proper 1 de desembre de 2012 a les 21:30 hores a la sala d’actes de la Lira Ampostina, durant el decurs d’un sopar d’homenatge. Els interessats en participar-hi poden fer la seua reserva mitjançant transferència al número de compte 2100 0019 44 0200621203. El preu del sopar serà de 22 euros per als socis i acompanyant, i de 25 euros per als no socis. Les reserves s'han de fer fent constar el nom dels assistents al sopar homenatge.

Imatge Amposta.info

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta