19 d’octubre del 2012

Soler (CiU) critica l’ús partidista del ‘Petits Artistes’ sobre la independència



DELTEBRE (Baix Ebre).- El portaveu de CiU a Deltebre, Lluís Soler, ha lamentat aquest divendres la utilització interessada i partidista que alguns mitjans de comunicació d’àmbit estatal han fet de ‘Petits Artistes’, un programa que Canal 21 Ebre va enregistrar a l’escola Sant Miquel de Deltebre amb alumnes del centre parlant sobre la possible independència de Catalunya. Soler ha recordat que els xiquets van fer els dibuixos a casa, i que tots els alumnes que van aparèixer en el programa tenien l’autorització dels seus pares i mares. Segons el portaveu de CiU, la independència, el tema tractat en el ‘Petits Artistes’, és una qüestió d’actualitat, que el programa de Canal 21 Ebre va plantejar als alumnes de l’escola Sant Miquel de Deltebre amb total normalitat.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, Soler ha criticat que l’Ajuntament ja ha fet tard per reaccionar de manera unitària en contra del tractament de la polèmica que han fet mitjans estatals com ara El Mundo, Intereconomía i Telecinco. Així, Soler ha lamentat que ni l’alcalde de Deltebre, el republicà Gervasi Aspa, ni el regidor d’Educació, el regidor Joan Alginet, s’han posat en contacte amb CiU ni amb el Partit Popular per analitzar la situació.

D’altra banda, el portaveu de CiU a Deltebre ha afirmat que és bo que els infants estiguen assabentats de l’actualitat del país, com la resta de la societat catalana. En aquest sentit, Soler ha remarcat que la polèmica s’ha produït perquè el programa de ‘Petits Artistes’ sobre la independència va emetre’s just la mateixa setmana en què el ministre d’Eduació, José Ignacio Wert, va fer al Congrés dels Diputats les seues polèmiques declaracions sobre la necessitat d’espanyolitzar els alumnes catalans. Unes paraules que, segons Soler, són més pròpies d’altres èpoques.

Finalment, Soler ha recordat que Deltebre és un dels municipis del país que ha aprovat una moció per declarar la població territori català lliure i sobirà. En aquest cas, era una moció conjunta d’Esquerra amb CiU, que també va rebre el vot favorable del PSC. Soler, que també és president del Consell Comarcal del Baix Ebre, ha portat aquest divendres al ple una moció consensuada amb Esquerra sobre el dret de Catalunya a decidir el seu futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta