29 d’octubre del 2012

Una vintena d'ajuntaments i el Consell Comarcal del Baix Ebre presentaran al·legacions al pla de conca de l'Ebre


TERRES DE L'EBRE.- La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha preparat tres tipus d'al·legacions per al pla de conca que voldria aprovar la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). Una vintena d'ajuntaments i el Consell Comarcal del Baix Ebre ja han sol·licitat el model institucional que la PDE ha centrat en la defensa del cabal mediambiental. Aquesta setmana es faran arribar també a tots aquells consistoris i consells que les sol·licitin. De fet, el termini per presentar-les acaba el 12 de novembre. La PDE ha preparat les seues pròpies al·legacions, més complexes i extenses, i un model indexat d'aquestes perquè les subscriguin les persones que ho desitgin a títol personal. Aquest dilluns també s'han aprovat les al·legacions del govern de Catalunya en la Comissió per a la Sostenibilitat.

Una vintena d'ajuntaments i el Consell Comarcal del Baix Ebre van assistir dijous a la reunió convocada per la PDE a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa, on se'ls van presentar les al·legacions institucionals que ha preparat la Plataforma perquè les puguin presentar les administracions del territori que ho desitgin.

Es tracta d'un text base, centrat en la defensa del cabal mediambiental del tram final de riu Ebre, però que es pot ampliar o modificar, segons consideri cada consistori. "Com el que busquem és sumar i animar que les institucions intervinguin ens centrem en cabal mediambiental", ha apuntat el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. La resta del 52 ajuntaments de les Terres de l'Ebre i els consells comarcals de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, i el Montsià, poden sol·licitar-les encara aquesta setmana, per sumar-se a la campanya.

Un segons tipus d'al·legació són les pròpies que signaran la PDE, i que s'entregaran el 7 de novembre a la seu de la CHE a Saragossa. Són més complexes i extenses i qüestionen també altres aspectes del pla de conca com els regadius o els canals.

L'últim model, l'individual, és un text indexat de les al·legacions de la PDE que es posaran a disposició de qualsevol persona que vulgui participar "en la defensa del riu i el territori". Aquestes al·legacions es poden aconseguir al web de la PDE, cal omplir-les i, o bé enviar-les per correu certificat a la CHE abans del 12 de novembre, o bé entregar-les a la PDE abans del 7 de novembre perquè ells mateix les facin arribar a la Confederació el dia de l'entrega de les al·legacions pròpies.

Via ACN
Imatge PDE a Facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta