19 de novembre del 2012

Unió de Pagesos demana mesures davant dels danys pels aiguats a les Terres de l’Ebre

TERRES DE L'EBRE.-  Els responsables de la Unió de Pagesos han demanat aquest dilluns a les administracions catalana i estatal que articulen una sèrie mesures, perquè la pagesia puga fer front als danys causats pels forts aiguats de dissabte a la tarda en cítrics, horta i olivera de diverses zones del Baix Ebre -els Reguers a Tortosa, Roquetes i Aldover- i del Montsià -els Valentins a Ulldecona, la Sénia i Mas de Barberans.

Entre les mesures fiscals que reclama el sindicat, es troba l’adequació dels mòduls de l’IRPF a la pèrdua de producció que han causat els aiguats; que s’incremente  la quantia de les despeses de difícil justificació en l’estimació directa de la declaració de la renda; l'exempció de quotes de la seguretat social, o l’exempció de l’IBI. El sindicat també ha iniciat converses amb l’administració catalana, per valorar quins ajuts més es poden instrumentar. A més, ambé reclamarà ajuts al govern espanyol, per compensar la pèrdua de béns productius i les pèrdues de rendes futures.

A proposta del sindicat, durant els propers dies estaran disponibles en els ajuntaments dels municipis afectats els models de document per comunicar els danys patits, amb l'objectiu de facilitar-ne el seguiment al departament d’Agricultura. Els responsables de la Unió de Pagesos han acompanyant els representants dels serveis territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, durant la visita a algunes de les explotacions afectades pels aiguats de dissabte passat a la tarda. En algunes zones van arribar a caure 320 litres per metre quadrat.

Imatge Pere Panisello Tafalla, a Instagram

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta