27 de desembre del 2012

El documental 'La ciutat efímera' retrata el dia a dia del festival Deltebre Dansa

DELTEBRE (Baix Ebre).- L’espai de creació Enclave de Deltebre serà aquest dissabte, 29 de desembre, l'escenari de la presentació del documental 'La ciutat efímera', una pel·lícula dirigida i realitzada pel jove deltebrenc Albert Vidal Ribes. 'La ciutat efímera' va ser enregistrat durant la darrera edició del Festival Deltebre Dansa, i explica com aquest pobles del Delta es transforma cada estiu, durant dues setmanes, en un dels principals centres europeus de creació de dansa i circ contemporanis. El documental té una durada de 38 minuts, i a més incorpora la música del grup CratOR, també de Deltebre, a la seua banda sonora.


En un context sense infraestructures culturals, amb l'atur pels núvols i amb els pressupostos municipals tocats per la tisora de l'austeritat i la crisi, 'La ciutat efímera' és "una història d'optimisme, d'esforç i de superació". Deltebre Dansa s'articula al voltant de les infraestructures bàsiques del municipi, les escoles, el centre cívic, les places, el carrer o els camps d'arròs, que passen a convertir-se en en improvisats aparadors multidisciplinars i lliures, oberts a la creació contemporània. Al cor de la ciutat, al campament, vint-i-quatre hores al dia, més de dos-cents professionals de més de trenta nacionalitats mantenen el pols d'una ciutat on el diàleg i l'intercanvi a través dels llenguatges de la creació formen part de l'ADN convivencial. És també una història d'amor, una història de coneixement i acceptació, on les arts del moviment irrompen amb força en el dia a dia d'un poble petit amb una mentalitat no sempre predisposada a canvis.

L’acte de presentació del documental compta amb el suport de l’Ajuntament de Deltebre. El regidor de Cultura, Joan Alginet, ha explicat que 'La ciutat efímera' dóna a conèixer la part més íntima i viva del Deltebre Dansa, un festival ambiciós i amb projecció de futur que és un referent en el món de la dansa". A més, Alginet ha destacat que Vidal és un gran coneixedor del festival. "Amb creadors com ell donem suport a joves que apugen el llistó creatiu del municipi", ha afirmat. L'autor, Albert Vidal, és llicenciat en Comunicació Audiovisual i ha cursat un postgrau en Disseny i Estratègies de Comunicació a Elisava. Del 2006 al 2012 ha treballat a Televisió de Catalunya  (TV3), a l'Àrea de Realització d'Informatius, com a ajudant de realització als Telenotícies, al Valor Afegit, a l'Àgora, a l'Infok, al Prepara't per a la TDT,  al Toc de Llum, als resums de l'any 2010 (Punt d'Inflexió) i 2011 (Un Món en Qüestió), i com a realitzador al canal de notícies 3/24.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta