2 de gener del 2013

El PSC acusa el govern de Ferran Bel de portar Tortosa a la 'ruïna' econòmica


TORTOSA (Baix Ebre).- El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa ha començat l'any 2013 denunciant la "greu" situació econòmica del consistori. Pocs dies després que el govern de CiU aprovés els comptes municipals amb la seua majoria absoluta, els socialistes han alertat que la gestió del govern de Ferran Bel dificulta la viabilitat financera futura de l'Ajuntament, i portarà la ciutat a la "ruïna". De fet, el portaveu del PSC, Antoni Sabaté, i els altres dos regidors socialistes, Enric Roig i Dolors Bel, han comparegut a la sala de premsa de l'Ajuntament amb un cartell en què es podia llegir 'El govern de Bel porta a Tortosa a la ruïna'. "En només cinc anys el deute viu de l'Ajuntament ha passat dels 35 milions d'euros als 55 milions d'euros", ha manifestat el portaveu socialista. El PSC també ha qüestionat que el pressupost del 2013 no s'haja fet per respondre a les necessitats dels ciutadans, i ha exigit a l'alcalde que done explicacions sobre la situació del projecte del complex d'aigües.

Sabaté ha explicat que aquest increment de deute viu de l'Ajuntament és una xifra "molt important", i que pot tenir conseqüències molt greus en el futur. El PSC ha explicat que l'Ajuntament ha de fer front a pagar més de 2 milions d'eurosd'interessos i 3,8 milions d'euros d'amortitzacions, i que, enguany, encara no s'ha inclòs el pagament de les amortitzacions pel crèdit de 12 milions d'euros al que es va acollir Tortosa per pagar les factures pendents a proveïdors. "Amb un pressupost de 30 milions d'euros no pot ser que la ciutat hagi de suportar un endeutament de 55 milions d'euros", ha remarcat Sabaté.

El portaveu del grup municipal del PSC ha qualificat de "nefasta" la gestió econòmica del govern de Bel, i ha lamentat la manca d'ambició que es reflecteix en els pressupostos d'aquest 2013. "Cal fer una aposta per la modernització de les estructures urbanístiques de la ciutat. Tortosa ha de donar una imatge de modernitat i de capitalitat", ha afegit Sabaté.

Així mateix, els socialistes han denunciat que Bel ha incomplert els convenis amb les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), promeses electorals com ara les noves piscines, i licitacions i adjudicacions administratives com el pàrquing de la plaça Mossèn Sol, al Rastre.

De fet, quant al nou complex d'aigües que està projectat a les instal·lacions esportives, al barri de Ferreries, Sabaté ha exigit que l'alcalde done explicacions sobre el replantejament o la situació actual del mateix. "És la promesa electoral més important que Ferran Bel va fer i que, fins i tot, va començar a caminar visualment amb l'enderroc d'un tram de mur. L'estadi està en una situació deplorable i no pot ser que donem aquesta imatge cada cop que ve algun club de fora de la ciutat a jugar un partit", ha conclòs.

Imatge PSC de Tortosa
Via ACN

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta