19 de febrer del 2013

La plataforma Trens Dignes plantejarà un calendari de mobilitzacions a les Terres de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- La nova plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre començarà a caminar aquest proper dissabte, 23 de febrer, amb motiu d’una assemblea convocada per a les vuit del vespre a la sala menuda del teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa. Una de les portaveus de la plataforma, Montse Castellà, ha avançat aquest dimarts a Canal 21 Ebre que l’assemblea plantejarà les primeres mobilitzacions ciutadanes per reclamar la millora del servei ferroviari i del transport públic per carretera a les Terres de l’Ebre. De fet, Castellà ha afirmat que ha arribat un moment en què la societat del territori ha de dir prou al greuge ferroviari i de males comunicacions que tenen les quatre comarques de l’Ebre, ara que la majoria dels partits polítics i dels sectors econòmics hi estan d’acord, com es va demostrar en la reunió convocada per la Cambra de Comerç de Tortosa. En aquest sentit, la portaveu de la plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre ha anunciat que manifestacions i talls de carretera són les primeres mobilitzacions que es podrien convocar per als propers mesos.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, la portaveu de la plataforma Trens Dignes ha expressat els seus dubtes sobre la concreció del pla de mobilitat per a les Terres de l’Ebre que la Generalitat redactarà durant els propers mesos. De fet, ha reiterat que ara cal començar a mobilitzar-se, per evitar que el pla de mobilitat siga paper mullat. Castellà també ha afirmat que l’objectiu fundacional de la plataforma Trens Dignes és aconseguir un servei ferroviari d’acord a les necessitats de la ciutadania del territori, i en què la relació qualitat-preu siga digna. Per aquest motiu, l’assemblea de dissabte es planteja com una primera presa de contacte dels usuaris dels trens i del conjunt dels ciutadans amb els polítics i els sectors econòmics de l’Ebre que ja han manifestat que cal una millora del servei ferroviari.

De fet, la plataforma Trens Dignes ha convidat gent del Baix Ebre, del Montsià, de la Ribera d’Ebre i de la Terra Alta perquè aporte les seues experiències i opinions, abans de convocar les mobilitzacions. En aquest sentit, Castellà ha recordat que al territori hi ha les línies R-15 i R-16 de Rodalies, i que per això cal reclamar les millores necessàries a les estacions i a les línies de Tortosa i de Móra la Nova, ja que la plataforma Trens Dignes és un moviment social que naix amb vocació territorial.

D’altra banda, al marge de l’assemblea que s’ha convocat per al dissabte a Tortosa, la plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre ja havia començat a funcionar a les xarxes socials, amb comptes a Twitter i a Facebook. La portaveu de la plataforma ha afegit que també reclamaran la gratuïtat dels peatges de l’AP-7 de les Terres de l’Ebre i la integració tarifària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta