19 de febrer del 2013

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta augmenta un 11,4% l’activitat quirúrgica durant el 2012

TORTOSA (Baix Ebre).- L’Institut Català de la Salut (ICS) ha informat aquest dimarts que l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta va augmentar un 11,4% la seua activitat quirúrgica durant l'any 2012, amb un total de 4.828 operacions realitzades. En aquest sentit, les proves diagnòstiques com les colonoscòpies i les gastroscòpies també es van incrementar un 24,2% i un 10,3%, respectivament.

L’activitat de cirurgia major en el seu conjunt, és a dir, les intervencions programades, les urgents i la cirurgia major ambulatòria (CMA) de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta va créixer durant el 2012 un 11,4% respecte l’any anterior, gràcies a les 4.828 operacions efectuades al tancament de l’exercici. D’aquestes operacions, les programades més complexes van augmentar un 10,3% respecte el 2011, amb un total de 1.777 intervencions. De la mateixa manera, en el capítol de CMA, l’increment va ser del 45,7%, amb 1.412. Tan sols les urgents van experimentar un descens (-5,4%), fruit de la situació conjuntural de disminució de les urgències hospitalàries.

A banda de l’activitat quirúrgica major, l'ICS ha destacat que la cirurgia menor ambulatòria ha crescut durant el 2012 un 10,6%, amb un total de 7.093 intervencions realitzades. Altres dades que confirmen l’increment de l’activitat hospitalària al Verge de la Cinta són les 5.414 consultes de telemedicina (un 26,02% més que el 2011); les 12.113 sessions a l’hospital de dia (un 0,77% més); les 9.142 proves realitzades (un 3,7% més) gràcies a la incorporació del nou TAC a mitjans de 2012, i les 2.154 colonoscòpies (un 24,2% més) i les 1.220 gastroscòpies (un 10,3% més).

1 comentari:

  1. Bueno..continuem presentant uns numeros que si bè no diuen cap mentida, si que estan plens de mitges veritats. Principalment l'activitat quirúrgica ha augmentat perquè han obert quirofans que el 2011 havien tancat, així ha de pujar per collons, però aquest augment d'activitat ha estat a costelles de reducció de personal(curiosament a algun d'aquests professionals els trobareu ara als quirofans del Joan XXIII de Tarragona) i d'augmentar les hores (sense augmentar proporcionalment els sous, es clar) del personal que queda a més de no cobrir baixes ni jubilacions. Es redueix el temps d'hospitalització iaugmenta la cirurgia ambulatòria, cert, però al haver menys llits s'està enviant gent a casa el mateix dia de la intervenció que abans s'ingressava per seguretat i prevenció de complicacions...també estaria bé que expliquessen aquests petits detalls que sempre obliden...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta