25 de març del 2013

El govern català aposta per reprendre el diàleg amb Ercros per preparar el futur de Flix



FLIX (Ribera d'Ebre).-  La directora dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació a les Terres de l’Ebre, Mercè Miralles, ha lamentat aquest dilluns la decisió final del grup Ercros d’acomiadar 75 persones de la planta electroquímica de Flix. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Miralles ha remarcat que hauria estat millor que la companyia hagués retirat el seu expedient de regulació d’ocupació, tal i com havien demanat tant la Generalitat com el Parlament de Catalunya. Miralles també ha volgut destacar la “conducta exemplar” de l’Ajuntament i de tota la població de Flix durant el procés de negociació. Amb tot, Miralles ha remarcat com a fet positiu que finalment Ercros ha rebaixat de 156 a 75 el nombre de persones afectades per l’ERO presentat per la companyia arreu de l’Estat espanyol. En aquest sentit, la directora dels serveis territorials d’Empresa i Ocupació també ha denunciat la falta de solidaritat dels treballadors de les altres empreses del grup químic, ja que els sindicats van tancar l’acord amb Ercros en contra de l’opinió majoritària de la plantilla de Flix, que ha estat la més afectada per l’ERO.

En la mateixa entrevista, Miralles també ha remarcat que, tenint en compte l’efecte sobre les empreses auxiliars, l’impacte de l’ERO d’Ercros serà molt negatiu per a Flix i per la resta de la Ribera d’Ebre, tot i que el nombre d’acomiadaments s’haja pogut reduir. Segons la directora territorial d’Empresa i Ocupació, el problema afegit és que Flix ha convertit la planta d’Ercros en un monocultiu industrial, fins al punt que La Fàbrica formava part de la identitat del poble.

D’altra banda, Miralles ha rebutjat l’actitud de l’empresa Ercros durant la negociació de l’ERO, ja que no va acceptar la intermediació de la Generalitat. Segons la directora territorial d’Empresa i Ocupació, Ercros sempre ha estat un mur per al govern català, tot i que ha reconegut que la companyia ha respectat pulcrament la legalitat vigent. En qualsevol cas, Miralles ha assenyalat que ara caldrà restablir el diàleg amb l’empresa, tenint en compte que la fàbrica de Flix seguirà funcionant, teòricament, fins al 2018.

En aquesta línia, Miralles ha remarcat que la Generalitat no té constància que Ercros haja bloquejat inversions d’altres empreses al polígon electroquímic de Flix, com s’ha denunciat durant la negociació de l’ERO. De fet, la directora territorial d’Empresa i Ocupació ha explicat que el conveni entre Ercros i una empresa alemanya per fer-hi una inversió de tipus energètic continua ben viu, pendent de veure com queden les primes de l’Estat a les energies renovables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta