25 de març del 2013

El consell d'alcaldes del Baix Ebre avala la creació d'un consorci únic de polítiques ambientals i gestió de residus

TORTOSA (Baix Ebre).- Nou pas per a la creació d'un consorci únic per a la gestió de residus i de polítiques ambientals a les Terres de l'Ebre. Ha estat durant la reunió del consell d'alcaldes que s'ha fet aquest dilluns al Consell Comarcal del Baix Ebre. De la mateixa manera, el president de l'ens comarcal, Lluís Soler, i els alcaldes i representants dels municipis han debatut sobre el pla estratègic de les Terres de l’Ebre, sobre la presentació de la campanya de la mosca negra i el mosquit, i també sobre diferents iniciatives de formació ocupacional i el disseny d’accions de mancomunació de serveis públics.

Quant a la planificació dels residus de la comarca, el consell d’alcaldes del Baix Ebre s’ha ratificat en la idea exposada en la reunió d’alcaldes del passat mes de desembre, amb la possible creació d’un nou consorci de politiques ambientals de les Terres de l’Ebre. Seria una mesura que ha de permetre assolir un doble objectiu: d’una banda, una eliminació de diferents figures de dret públic que, actualment, operen a les Terres de l’Ebre sobre una mateixa vessant ambiental. I, d’altra banda, una reducció de costos associats a aquestes funcions ambientals, per una gestió integrada de les mateixes.

En aquest sentit, Soler, ha destacat que “aquest nou consorci de polítiques ambientals hauria d’aglutinar, entre d’altres, els serveis de gestió de residus, el tractament de la mosca negra i el mosquit, la gestió d’espais públics, i l’assistència municipal en temàtiques de gestió territorial”. D’aquest forma, segons Soler, “el nou consorci ha de permetre eliminar diferents estructures administratives actuals i, com a mínim, els dos consorcis de residus de Baix Ebre i Montsià i també del CODE”. El CODE és el consorci de serveis agroambientals del Baix Ebre i del Montsià.

A més, aquest nou òrgan ambiental hauria d’estar obert a incorporar altres funcions que s’estan desenvolupament al territori i altres figures administratives existents. També hauria de fomentar la cohesió territorial amb la possible incorporació de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. D’aquesta forma, segons Soler, “aquesta proposta no és més que allò que a hores d’ara ens reclama la ciutadania: eliminar estructures administratives prescindibles; reduir els costos dels serveis públics mantenint la qualitat; i fomentar la cohesió i la identitat de les Terres de l’Ebre”.

En qualsevol cas, aquesta proposta feta pública el passat mes de desembre i acordada pel consell d’alcaldes del Baix Ebre, requereix d’un període de temps suficient i d’un consens amb les altres comarques, per tal d’implementar-la. Mentre no s’aplique la proposta, el consell d’alcaldes del Baix Ebre ha acordat dur a terme una estratègia de reducció de costos per oxigenar les finances dels ajuntaments de la comarca.

D'altra banda, el PSC ja va anunciar divendres que els alcaldes socialistes consideren positiva la proposta de fusió dels consorcis de residus del Baix Ebre i del Montsià i del CODE en una única estructura administrativa. Una proposta que la setmana passada també feia la federació d’Esquerra a les Terres de l’Ebre, i que s’assembla també a la línia de treball que està impulsant la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre d’acord amb els consells comarcals del Baix Ebre i del Monstsià. Així, els alcaldes del PSC consideren que aquesta proposta podria comportar un important estalvi de despeses i en conseqüència un abaratiment dels costos als ciutadans.

Imatge Consell Comarcal del Baix Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta