28 de març del 2013

El PSC de Tortosa sosté que CiU vol 'marginar' l'Ebre ajornant la creació de la vegueria

TORTOSA (Baix Ebre).- L'assemblea del PSC de Tortosa ha aprovat aquest dimecres a la nit, per unanimitat, una resolució en defensa de la vegueria de les Terres de l'Ebre, i en què denuncia "la voluntat del govern de CiU de marginar de nou" el territori. La resolució dels socialistes és la reacció a les declaracions que el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, feia dilluns passat al diari El Punt Avui, tot anunciat que la Generalitat ha renunciat a crear, a causa de la crisi i en una primer fase, les vegueries de les Terres de l'Ebre, de l'Alt Pirineu i de la Catalunya Central. Així, la nova llei de governs locals només convertirà les quatre diputacions actuals -Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona- en vegueries, amb un canvi de nom; però no se'n crearan de noves tot i les previsions de l'Estatut de Catalunya del 2006. "El que no podem fer sota cap concepte avui és crear nous ens a més de les diputacions actuals", va afirmar Cañada. Segons ha afegit, caldria convèncer l'Estat i hi hauria conseqüències més enllà de canviar les línies divisòries, ja que caldria readaptar l'administració i modificar la llei electoral.

En aquest sentit, el PSC recorda que el Parlament de Catalunya va aprovar, "i és vigent", la Llei 30/2010 de 3 d’agost per dividir el país en vegueries. "Aquesta llei donava resposta a una necessitat històrica, llargament reivindicada al nostre país, com és la d’una ordenació i organització territorial de Catalunya que, superant la divisió territorial provincial, originària de 1833, i recuperant l’esperit de l’ordenació territorial de la Generalitat republicana de 1936, respongués a la realitat socioeconòmica i a la voluntat política dels territoris i dels ciutadans de Catalunya", afirmen des del PSC.

De fet, segons que ha assenyalat el PSC, aquesta llei donava compliment al mandat de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya del 2006. "El 2011, el nou Parlament, amb hegemonia del nacionalisme conservador (CiU), va aprovar una modificació, ajornant l’entrada en vigor dels nous ens territorials, de les Vegueries", hi afegeix la resolució del PSC.

"Els socialistes tortosins denunciem aquesta involució envers una voluntat política expressada pel poble de Catalunya i que recull una de les reivindicacions compartides transversalment durant la llarga nit de la dictadura franquista. Aquesta llei, en cas que s’aprovi en aquests termes, representaria una nova marginació de les Terres de l’Ebre, que no hem de permetre. Els socialistes tortosins anunciem la nostra clara i rotunda oposició a la voluntat política del govern de CiU, amb suport parlamentari d’ERC, i instem a la ciutadania tortosina i a les institucions a mostrar la més ferma oposició", conclou la resolució aprovada pel PSC de Tortosa.

1 comentari:

  1. Això de la vegueria es només una cortina de fum, perquè són tan pesats en esta tema, per a que serveix la p... vegueria? Generarà ocupació o només més depesa, perquè no s'obliden del tema ja?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta