28 de març del 2013

Les JERC de l’Ebre critiquen l’actitud ‘inhumana’ d’Ercros amb Flix



FLIX / MÓRA D'EBRE.- El portaveu de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a les Terres de l’Ebre, Àlex de la Guia, ha lamentat aquest dijous la resolució de l’expedient de regulació d’ocupació d’Ercros, que deixarà sense feina un total de 75 persones de la fàbrica de Flix. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, De la Guia ha afirmat que l’impacte sobre l’economia de la comarca serà molt negatiu; sobretot, per a la Ribera Nord. En la mateixa línia, el portaveu de les JERC al territori, que és de Móra d’Ebre i estudia química ambiental a Tarragona, ha rebutjat també el comportament de l’empresa durant la negociació amb els treballadors, i ha criticat la falta de compromís social i mediambiental de la companyia Ercros. Segons De la Guia, l’empresa ha tingut una actitud “inhumana” amb la població de Flix.

Com a estudiant a Tarragona i usuari dels trens regionals de Rodalies, el portaveu de les JERC a les Terres de l’Ebre, també ha aprofitat el seu pas per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre per donar suport a la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre. De fet, De la Guia ha explicat que faran accions conjuntes, ja que els trens de les línies del territori són els més precaris i els més cars del país. A més, el portaveu de les JERC a l’Ebre ha recordat que en els darrers anys a la línia de Móra la Nova han eliminat un dels combois, i que els bitllets han de comprar-se a la cafeteria de l’estació.

Les JERC han tornat a organitzar-se amb una estructura regional a les Terres de l’Ebre, després de cinc anys sense tenir-hi presència. De la Guia va ser nomenat com a portaveu el passat 9 de març en un congrés constituent que va tenir lloc a l’Aldea. El portaveu de les JERC ha remarcat que era important recuperar una estructura pròpia al territori, tenint en compte que les Terres de l’Ebre són les comarques centrals dels Països Catalans, i també que són un territori contínuament amenaçat. De la Guia també ha volgut destacar l’auge de l’independentisme entre els jóvens de les Terres de l’Ebre, i ha afirmat que les JERC no volen rivalitzar amb altres formacions com les CUP o el col·lectiu Arran, sinó col·laborar i fer accions conjuntes en favor de la independència i les polítiques d’esquerres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta