20 de març del 2013

Tortosa espera superar les 2.000 vestes a la processó de la Passió



TORTOSA (Baix Ebre).- La presidenta de l’Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa, Cinta Fontanet, ha anunciat aquest dimecres que la processó de la Passió, aquest diumenge de Rams, pot ser una de les més multitudinàries dels darrers anys. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Fontanet ha assenyalat que s’esperen un mínim de 10 bandes, ja que hi ha dues agrupacions noves, la Banda de Tambors de les Cinc Llagues “Lo Golafre” i la Banda de Tambors de la Immaculada “Els Batecs”. A més, també hi participarà la Banda de Cornetes i Tambors Verge de la Misericòrdia, de Reus, a més del grup d’Armats de Flix. Per altra part, la presidenta de l’Agrupació de Confraries ha calculat que enguany la processó de Rams podria arribar a tenir més de 2.000 penitents amb les seues vestes.

De fet, Fontanet ha explicat que per aquest motiu enguany han fet el recorregut de la processó de la Passió una mica més llarg. La processó del Diumenge de Rams és la més antiga i també la més característica de la Setmana Santa de Tortosa, ja que hi desfilen tots els passos de la Passió de Crist, i en altres llocs aquesta mateixa processó se celebra en Dijous o en Divendres Sant. En la mateixa entrevista, la presidenta de l’Agrupació de Confraries ha fet una crida a la ciutadania perquè participe en els actes de la Setmana Santa, i també ha convidat la gent del territori a què visite Tortosa per conèixer la ciutat i per contribuir a fer gran una Setmana Santa que té vocació territorial.

D’altra banda, la presidenta de l’Agrupació de Confraries ha explicat que l’entitat té l’objectiu de dinamitzar el Centre d’Interpretació de la Setmana Santa, instal·lat des de fa dos anys a l’antiga església de sant Antoni del carrer Montcada. Així, el punt d’arrencada de la nova programació d’activitats serà aquesta mateixa Setmana Santa, amb accions com la presentació del llibre ‘La casa dels mils somnis’ o la inauguració de l’exposició de fotografies ‘La Setmana Santa des dels nostres ulls’, que ha preparat l’associació Menos Trece Grados y Medio. Però més enllà de la Setmana Santa, les confraries tortosines també hi faran altres activitats, com una exposició de pintures i l’organització de visites guiades per a les escoles del municipi i per als grups de catecisme i de confirmació.

A més a més, l’Agrupació de Confraries de la Setmana Santa també ha obert un espai propi a la xarxa social de Facebook, i també prepara la posada en funcionament d’un nou portal web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta