11 de març del 2013

Wifredo Miró (UGT): ‘Durant anys, el fum d’Ercros a la fàbrica de Flix feia olor de pa’



TORTOSA / FLIX .- El secretari general de la UGT a les Terres de l’Ebre, Wifredo Miró, ha destacat aquest dilluns l’èxit de la manifestació de Tortosa en contra de l’atur, les retallades i la corrupció política, tot remarcant el protagonisme dels treballadors de Flix afectats per l’ERO d’Ercros i la solidaritat de la gent del Camp de Tarragona. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Miró ha afirmat que l’actitud de la companyia Ercros en la negociació de l’ERO és “rebutjable des de tots els punts de vista”. Segons el dirigent sindical, cal exigir més responsabilitat social a l’empresa, tenint en compte que durant molts anys ha estat operant amb una certa permissivitat des del punt de vista ambiental. En aquest sentit, Miró ha recordat que mentre Ercros oferia llocs de treball, el fum de La Fàbrica de Flix “feia olor de pa”. Per això, ara no pot ser que Ercros deixe un poble sense futur, ja que durant aquest temps podria haver fet una sèrie d’inversions que ara també evitarien els acomiadaments.

En la mateixa línia, Miró ha afirmat que la mobilització del poble de Flix per evitar els acomiadaments d’Ercros és un exemple a seguir. Però el secretari general de la UGT a les Terres de l’Ebre ha volgut advertir que les grans mobilitzacions que s’estan produint a Flix poden acabar generant “una gran frustració”, si ara només serveixen per allargar durant uns anys l’agonia de la planta d’Ercros a la població. Així, Miró s’ha preguntat què passarà a partir del 2018, quan l’empresa no podrà seguir utilitzant el mercuri en la producció de clor, si ara no es propicia el pas a la tecnologia de membranes o bé l’obertura de noves línies de producció al polígon de Flix. Segons el dirigent de la UGT a l’Ebre, el govern català hauria de prendre més protagonisme i garantir inversions industrials al nord de la Ribera d’Ebre.

En aquest sentit, Miró ha remarcat que sense inversió industrial, per part d’Ercros o d’altres empreses, no es pot garantir el futur del polígon electroquímic de Flix. De fet, el secretari general de la UGT ha explicat que l’empresa està destinant més de tres milions d’euros per netejar la contaminació dels actuals terrenys industrials. Un indici clar que la seua intenció real, en relació a Flix, és tancar la planta de clor i marxar del polígon electroquímic. Per tant, segons Wifredo Miró, Ercros s’està preparant per tancar i marxar, en lloc d’invertir per a la diversificació de productes i el manteniment dels llocs de treball.

Per tot plegat, Miró ha recordat que fa molt de temps que la UGT reclamava una política industrial de la Generalitat per a la Ribera d’Ebre. En aquest sentit, ha destacat que el govern sí que ha intervingut per garantir noves línies de producció en les plantes de Seat o Nissan de Barcelona. De la mateixa manera, el dirigent sindical ha manifestat la seua preocupació per la situació de les empreses auxiliars d’Ercros, les quals ja han anunciat que hauran d’acomiadar els seus treballadors amb unes condicions “molt més dures” que els treballadors de la plantilla de La Fàbrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta