18 d’abril del 2013

El govern de Rasquera comença a preparar el relleu a l’alcaldia, en un ple que es farà el 14 de juny


RASQUERA (Ribera d'Ebre).- L’alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha afirmat aquest dijous que ja han fet arribar a la mesa del Parlament de Catalunya la moció aprovada la setmana passada per l’Ajuntament, per demanar la implicació de la cambra catalana en el debat sobre la legalització del conreu i del consum medicinal de la marihuana. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Pellisa ha remarcat que hi ha altres parlaments autonòmics que han començat a parlar seriosament del tema, tot creant comissions d’experts, ja que l’Estatut garanteix que Catalunya té competències de salut per afrontar la regulació del cànnabis. En la mateixa línia, l’alcalde de Rasquera ha afegit que confien en la formació d’una xarxa de municipis a favor de la legalització del consum regulat de la marihuana, per donar seguretat jurídica i permetre el desenvolupament de l’economia local.

En la mateixa entrevista, Pellisa ha reiterat que l’Ajuntament de Rasquera voldria que abans de l’estiu es puguen resoldre els diversos processos judicials que ara mateix tenen bloquejat el projecte de la plantació de marihuana que impulsen en col·laboració amb l’Associació Barcelonina Cannàbica d’Autoconsum, per finançar el pla anticrisi municipal. D’altra banda, l’alcalde ha lamentat que el grup de CiU a Rasquera decidís no assistir al ple de divendres passat, per rebutjar la falta de coherència del govern municipal en aquesta qüestió. Segons Pellisa, els regidors de Convergència i Unió han perdut una oportunitat de manifestar públicament la seua opinió sobre el tema, i que això és una “falta de respecte” a l’Ajuntament i als veïns de Rasquera.

D’altra banda, Pellisa ha remarcat que el proper 14 de juny es farà el ple extraordinari en què deixarà l’alcaldia, com a conseqüència del seu compromís personal durant la consulta ciutadana que fa un any va guanyar per al projecte cannàbic, però no amb la majoria del 75% dels vots que havia reclamat. Pellisa ha detallat que ja ha parlat amb els regidors, però que encara no tenen decidit qui el substituirà en el càrrec. De fet, si la persona que assumisca així li ho demana, Pellisa es quedaria com a regidor per seguir treballant pel municipi, tot i que en principi voldria abandonar l’acta de regidor.

Finalment, Pellisa ha fet un balanç força positiu d’aquests 10 anys al capdavant de l’alcaldia de Rasquera, tot destacant que els seus governs han aconseguit reconduir i posar al dia les finances municipals, amb un deute d’1,7 milions d’euros que es podran eixugar en una dècada. D’altra banda, quant a projectes per a la resta del mandat, l’actual alcalde ha destacat el desenvolupament del pla anticrisi i la construcció d’una edifici per ubicar-hi una caldera de biomassa i una sala polivalent per a l’escola. Un projecte que la junta de govern local adjudica aquest mateix dijous, amb un pressupost de 200.000 euros. Pellisa també s’ha referit la reforma del nucli antic de Rasquera dins del programa Viure al Poble, amb un pressupost global de 970.000 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta