31 de juliol del 2013

Ercros es ven la planta d'àcid nítric del complex de Tarragona per 2,7 milions d'euros

TARRAGONA.- Ercros i Maxam Chem han formalitzat aquest dimecres la compravenda de la planta de fabricació d'àcid nítric que Ercros té a la seva fàbrica de Tarragona, segons s'ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En compliment del contracte signat ara fa un any, Maxam ha adquirit el 100% de les accions de Nitricomax, fins ara en mans d'Ercros, amb la qual cosa s'ha convertit en la nova propietària de la planta. Prèviament a aquesta operació, l'1 de febrer Ercros va constituir Nitricomax, i va aportar a aquesta empresa la branca d'activitat dedicada a la producció d'àcid nítric -amb una capacitat de 39.000 tones anuals-, inclosos el personal i els actius corresponents.

La planta d'àcid nítric està ubicada a la fàbrica de Tarragona, la qual, juntament amb les dues fàbriques de Vila-seca, conforma el Complex de Tarragona d'Ercros. La fabricació d'àcid nítric no forma part del nucli d'activitats d'Ercros ni està integrada en els altres sistemes de producció de la companyia. Aquest producte s'utilitza com a matèria primera en la fabricació d'explosius, activitat en la qual el grup Maxam és un dels líders mundials. Ercros seguirà subministrant serveis a la nova companyia, de la mateixa manera que ho fa a la resta d'empreses instal·lades al mateix recinte industrial. El preu de venda de la operació de compravenda ha estat de 2,74 milions d'euros , el qual s'ajustarà a l'alça o a la baixa en funció del circulant net -actiu corrent menys passiu corrent-. La plusvàlua s'estima en uns 0,8 milions d'euros.

D'altra banda, Ercros també ha explicat aquest dilluns que durant els sis primers mesos ha pogut reduir en un 35% les pèrdues respecte el mateix període del 2012. Així, segons l'empresa, les pèrdues aquest any han estat de 3,70 milions d'euros, a diferència dels 5,70 entre el gener i juny del 2012. Aquestes dades mostren una millora de dos milions d'euros, que segons Ercros, hauria estat de 6 milions d'euros -i hagués fet entrar l'empresa en guanys-, si no fos pels 4 milions d'euros que es van haver de destinar a les indemnitzacions dels treballadors afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) del passat mes març. De fet, durant aquell mes, les fàbriques de Flix i Cartagena van estar pràcticament inactives. Finalment, l'ERO d'Ercros va afectar 75 treballadors de la planta electroquímica de Flix: 61 empleats actius i 14 prejubilats. Amb tot, les xifres definitives d'acomiadaments directes van variar perquè uns 16 treballadors de la planta de Flix van solidaritzar-se amb els més joves i van acceptar prejubilar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta