31 de juliol del 2013

Una sentència de l'Audiència Nacional contra el projecte Castor torna a donar ales a la plataforma del Sénia

ALCANAR (Montsià).- Una sentència de l'Audiència Nacional, amb data del passat 15 d'abril, ha anul·lat la resolució de la Secretaria d'Estat del Canvi Climàtic que va considerar que el gasoducte terrestre del projecte Castor, el magatzem submarí de gas situat davant la costa del Delta, no necessitava d'avaluació d'impacte ambiental. L'empresa Río Cenia, afectada pel pas del gasoducte pels seus terrenys, va interposar un recurs contra aquesta decisió i l'alt tribunal li ha donat la raó, "ja que el gasoducte terrestre forma part del projecte i té alguns riscos ambientals en l'apartat hídric i paisatgístic". La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia ha celebrat la sentència i ha tornat a demanar l'aturada del projecte.

De fet, la Plataforma ja va presentar recurs de reposició davant de l'administració estatal contra la resolució de la Secretaria d'Estat del Canvi Climàtic, on denunciava el fraccionament del projecte en diversos trams i on al·legava la falta de l'estudi d'impacte ambiental, del pla de restauració de l'activitat, l'estudi d'integració paisatgística, l'estudi dels nivells freàtics i determinació dels fluxos subterranis, així com de mesures de protecció del paisatge i dels recursos ambientals. "I no varem obtenir resposta", han denunciat des de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia.

Per tot plegat, la Plataforma ha enviat una carta a la Secretaria d'Estat del Canvi Climàtic on sol·licita un recurs extraordinari de revisió de la Resolució de 5 de novembre de 2009, ara anul·lada per l'Audiència Nacional. I també demana la nul·litat de tots els actes, autoritzacions, concessions o activitats que hagin pogut dictar-se en base a aquesta resolució, de manera que es "garanteixi els drets dels ciutadans, dels veïns afectats i la salvaguarda dels recursos naturals i paisatgístics".

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta