29 de juliol del 2013

L'incendi forestal de Miravet, 'més estabilitzat' després de cremar més de 10 hectàrees i d'haver ferit una persona

MIRAVET (Ribera d'Ebre).- L'incendi que s'ha declarat aquest dilluns a la tarda a Miravet ha obligat a tallar la carretera T-324 en els dos sentits del trànsit, i ja ha cremat entre 10 i 15 hectàrees. El foc s'ha declarat a la zona del barranc de la Vall de Surroca i ha arribat a la carena, tot provocant una columna de fum que s'ha vist a molts quilòmetres de distància. De fet, el telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 92 trucades relacionades amb l'incendi de Miravet. Cap a les onze de la nit, un dels regidors d'aquesta població riberenca, Josep Maria Sáez, ha escrit a Twitter que l'incendi ja es trobava "més estabilitzat". En la mateixa piulada, Sáez ha volgut agrair la "gran feina" dels Bombers de la Generalitat, dels GRAF, dels voluntaris i dels membres de l'Associació de Defensa Forestal (ADF).

Els Bombers de la Generalitat havien rebut el primer avís de l'incendi cap a les 16.30 hores de la tarda. Segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), una persona ha resultat ferida a conseqüència de l'incendi, amb ferides de caràcter lleu a les cames. Aquesta persona ha estat traslladada a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. Al llarg de tota la tarda, el foc de Miravet ha mobilitzat una vintena de dotacions terrestres i fins a sis mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat.

La carretera TV-324 ha estat tallada en ambdós sentits de la marxa entre els quilòmetres 8 i 10, al terme municipal de Miravet. Aquest tall s'ha degut a la proximitat del fum generat per l'incendi, però també per facilitar l'accés de l'operatiu d'extinció. A primera hora de la nit les perspectives eren bones, ja que no hi bufava el vent i no es tractava d'una zona de molt difícil accés. El foc es trobava en una zona entre els municipis de Móra d'Ebre, Corbera d'Ebre, Pinell de Brai i Miravet.


Segons les primeres estimacions dels Agents Rurals, el foc havia afectat només unes tres hectàrees de vegetació. Si bé hi ha algunes masies a l'àrea afectada, els Bombers no tenen constància que s'haja hagut de realitzar cap desallotjament. També s’hi han desplaçat una patrulla Mossos d’Esquadra i unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), entre d’altres.

Per la seua banda, els Bombers de la Generalitat han desplaçat al foc de Miravet algunes dotacions que estaven treballant al foc de Vallirana, després de la bona evolució d'aquest segon incendi forestal.  També s'hi ha traslladat personal del GRAF de Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta