31 de juliol del 2013

Tortosa transforma el pont del tren en un carrer en plena festa major al cartell de la Cinta 2013

TORTOSA (Baix Ebre).- El seguici festiu de Tortosa, amb la Cucafera, els capgrossos i els gegants travessant l'antic pont del ferrocarril, protagonitzen el cartell de les festes de la Cinta 2013. La imatge oficial de la Cinta d'enguany és un cartell dissenyat per Ignasi Barrera, que aquest dimecres al matí ha estat presentada en un acte en què han participat la Reina de les Festes, Cinta Ferrando, i la Reina infantil, Ainara Cugat. D'aquesta manera, l'Ajuntament ha complert amb un dels rituals de l'estiu, tot presentant el que serà el cartell de la festa major de la Cinta, que enguany cau abans i durarà del 29 d'agost fins al 2 de setembre.


Les dues pubilles han estat acompanyades per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i pel regidor de Festes, Domingo Tomàs. Segons han explicat, el cartell és una composició dels diferents elements que configuren el seguici festiu de la ciutat, amb una presència destacada de la cucafera, els capgrossos i els gegants. Els populars personatges es concentren al pont del tren, i converteixen el nou pas de la via verda sobre el riu Ebre en un carrer "en plena festa major".

El cartell, a més, incopora una imatge de la Mare de Déu de la Cinta, amb motiu del 150 aniversari de la seua declaració com a patrona de la ciutat, el 19 de gener de 1863. Per commemorar aquesta efemèride, al marge dels actes que organitzarà la Reial Arxiconfraria, l'Ajuntament també vol fer el seu particular homenatge, tot convocant a totes les Reines de les festes de la Cinta des que hi ha pubilles oficialment, l'any 1966, així com als alcaldes i regidors de festes de totes les èpoques. D'altra  banda, en els propers dies es donarà a conèixer el programa oficial d'actes, així com el nom de la persona que pronunciarà el pregó de la Cinta, un acte que es farà el proper 24 d'agost.



Imatges Ajuntament de Tortosa

2 comentaris:

  1. La barra Tortosina també estarà al pont del tren?

    ResponElimina
  2. No, crec que volen fer un restaurant...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta