23 d’agost del 2013

Cap de setmana amb cadenes independentistes a l'Ampolla, Caseres-Calaceit i Ulldecona-Vinaròs

TERRES DE L'EBRE.- L’Assemblea Nacional Catalana torna a tenir un cap de setmana intens a les Terres de l’Ebre, amb l’objectiu d’escalfar motors per a la Via Catalana per la Independència del proper Onze de Setembre. En primer lloc, aquest mateix divendres, a partir de les vuit del vespre, es fa un acte a la plaça Catalunya de l’Ampolla, que culminarà amb una cadena humana fins al port Pesquer. En l’acte, a més de l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, hi participarà la coordinadora de l’ANC a les Terres de l’Ebre, Irene Fornós, i també l’exconseller de Cultura de la Generalitat, Joan-Manuel Tresserras.

Però potser el més destacat de l’agenda independentista del cap de setmana són les dues cadenes humanes que es fan entre Caseres i Calaceit, d’una banda, i entre Ulldecona i Vinaròs, de l’altra. Quant a la cadena entre Caseres i Calaceit serà aquest dissabte 24 d’agost a partir de les set del vespre, amb el lema ‘Cadena per la unitat de la llengua’, tot aprofitant la convocatòria per rebutjar la nova llei de llengües d’Aragó que denomina LAPAO al català que es parla a les comarques de la Franja.

Per la seua banda, l’Assemblea pel Sénia organitza la cadena ‘Lo Sénia no és frontera’, també aquest 24 d’agost, una jornada lúdica i reivindicativa que inclourà una fideuada popular, activitats per als més menuts i un taller de pancartes, a més d’una xerrada sobre la realitat dels Països Catalans. La diada començarà a les dotze del migdia a l’Ermita del Loreto. A les sis de la tarda començarà una marxa fins al pont de l’Olivar, que uneix els termes d’Ulldecona, Vinaròs, Sant Jordi i Traiguera.

D’altra banda, la població de Roquetes també encendrà la flama aprofitant la mitja part del festival Tradicionàrius, que durant tot el cap de setmana se celebra a l’Hort de Cruells. L’Assemblea ha previst encendre una estelada gegant d’espelmes a partir de les dotze de la nit. Hi haurà una paradeta de Roquetes per la Independència, en què la gent podrà apadrinar la seua espelma per un euro i també aprofitar per inscriure’s a la Via Catalana.

La setmana que ve començarà amb més actes organitzats per l’Assemblea Nacional Catalana. Així, per dilluns, 26 d’agost, hi ha una altra cadena per la independència al pont de Riba-roja d’Ebre, el primer pont de l’Ebre català. Serà a partir de les set del vespre, després de la Festa del Riu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta