23 d’agost del 2013

'Mantenir-se és avançar!', article d'Alons Navarro

Per a mi Tortosa és una ciutat amb molt potencial que requereix d’una planificació a mitjà termini que vaja en la direcció de fer-la més agradable i atractiva per voler-hi viure en primera opció.

A partir del com és ara, opino que s’hauria de pensar en facilitar el moviment de les persones i en mantenir els espais públics en el seu millor estat.

El moment actual no permet grans inversions, és per això que potenciar el que hi ha, amb una aposta per la conservació i el manteniment general, permetria una transformació radical, si som capaços de concretar la manera i d’obtenir els recursos (ha d’haver la manera que es concreten plans d’ocupació).

Ahir, tot passejant per la vora del riu davant de Vora Parc vaig veure el nivell de degradació dels baixants de fusta i la quantitat de brossa i deixalla acumulada a un costat i altre de l’Ebre, i em preguntava per què no estava en condicions aquell racó, com tants d’altres no ho estan. Ens hem acostumat a acceptar situacions que són anòmales. O no ho són?

M’imagino el complicat que és posar-se d’acord dins el mateix Ajuntament; més encara si has de demanar que altres administracions: Confederació Hidrogràfica, Diputació, Generalitat, Ministeri de..., hi col·laboren. Cal ser obstinats, però, i reclamar l’atenció que ens mereixem.

La millor tarja de presentació de la Tortosa Monumental de l’Ebre i les Muralles, hauria de ser la d’una ciutat endreçada, amb uns carrers nets, amb les façanes conservades i amb l’enjardinament cuidat. La meua proposta es basa en considerar que en aconseguir una ciutat més agradable es millora l’autoestima del seu veïnat i es potencia la ciutat de manera global.

Alons Navarro

3 comentaris:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta