26 d’agost del 2013

El pas d'un tren provoca un incendi forestal que ja ha cremat unes vint hectàrees al nord de la Ribera d'Ebre

RIBA-ROJA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- L'incendi que ha començat aquest dilluns cap a dos quarts de cinc de la tarda a la Ribera d'Ebre ha cremat unes vint hectàrees de vegetació, segons les dades provisionals amb què treballen els agents rurals. El foc s'ha iniciat al Pont de Berrús i afecta el Puig de Santa Magdalena, on els Bombers de la Generalitat continuen treballant. Des de primera hora, però, s'ha tingut constància de diversos focus que cremaven a prop de la via del tren, ja que sembla que un comboi l'ha pogut originar. Pel que fa als efectes de les flames, s'ha pogut normalitzar la situació a la carretera C-12, que torna a estar oberta en ambdós sentits de la marxa entre Flix i Ascó.

Els Bombers de la Generalitat continuaran treballant durant la nit per combatre l'incendi que ha començat aquest dilluns, cap a dos quarts de cinc de la tarda, a Riba-roja d'Ebre. S'ha iniciat al pont de Berrús, propagant-se després al puig de Santa Magdalena, i ha afectat vint hectàrees de vegetació. S'han detectat diversos focus des d'aquest municipi fins a Ascó, i sembla que l'origen ha estat un tren. Els mitjans aeris s'han retirat amb la posta de sol però les dotacions terrestres s'han ampliat fins a la trentena. El foc no crema amb molta intensitat, però continua actiu i una tempesta a la zona dels Ports fa que els vents siguin més erràtics i condiciona les tasques d'extinció.

Segons els Mossos d'Esquadra, preventivament s'han desallotjat dues masies aïllades de Riba-roja d'Ebre, però finalment no ha calgut fer el mateix al club nàutic d'aquesta localitat. Atesa la bona evolució dels altres focus d'incendi, s'ha reobert el trànsit a la C-12, però la circulació continua tallada a la TV-7411 a Riba-roja d'Ebre, segons informa el Servei Català de Trànsit.

La Direcció de Protecció Civil ha emès una prealerta del pla d'emergències per transport de viatgers en ferrocarril FERROCAT pel tall de la circulació de trens de la línia de Rodalies-Renfe R15 entre les estacions d'Ascó i Riba-Roja d'Ebre, per diversos focus d'incendi propers a les vies. A primera hora de la nit hi havia dos trens aturats a Móra d'Ebre, que no poden continuar el trajecte.

Sis patrulles dels mossos i dues unitats del SEM, a més d'efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal, estan treballant juntament amb els bombers per apagar l'incendi de la Ribera d'Ebre. Per la seua banda, la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha emès una prealerta del pla d'emergències per transport de viatgers en ferrocarril (FERROCAT) pel tall de circulació de trens a la línia de Rodalies-Renfe R15 entre les estacions d'Ascó i Riba Roja, per diversos focus de l'incendi propers a les vies. A més, el municipi d'Ascó també ha activat el seu pla d'emergències municipal en fase d'alerta.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta