4 d’octubre del 2013

Dos nous terratrèmols de 3,7 i 3,3 graus al voltant del Castor fan tremolar les Terres de l'Ebre

VINARÒS (Baix Maestrat).- Aquest nit passada i la matinada d’aquest divendres ha estat més tranquil·la a les terres del Sénia i a les Terres de l’Ebre, ja que només s’han produït dos microsismes a la zona del projecte Castor, de menys de dos graus a l’escala de Ritcher. En canvi, aquest divendres al matí s’han produït dos nous terratrèmols importants, de 3,7 graus i de 3,3 graus, al nord de la costa de Castelló. Els dos sismes s’han produït en només una hora de diferència. El segon dels moviments, de 3,3 graus, s‘ha detectat quan faltaven cinc minuts per a les dotze del migdia i només una hora més tard que el de 3,7 graus, quan passaven pocs minuts de tres quarts d'onze del matí. Així ho han confirmat l'Institut Geogràfic Nacional del Ministeri de Foment i també Protecció Civil. En aquest darrer sisme no hi ha hagut cap trucada al 112 ni a les policies locals. Entre aquests dos sismes, els de més magnitud aquest divendres, n'hi ha hagut sis més de magnitud que ha oscil·lat entre els 1,7 graus i els 2,5 graus.

En canvi, el sisme de les 10.49 hores s'ha percebut i s'han rebut quatre trucades de ciutadans al telèfon d'emergències 112, de les quals tres han estat des d'Alcanar, i una des de Vilafranca del Penedès, mentre que la Policia Local de Tortosa ha rebut tres trucades més. Arran de l’activació del pla especial Sismicat dijous al vespre, Protecció Civil de la Generalitat ha estat en contacte amb els Ajuntaments de la zona afectada i els cossos operatius, i es descarta que s’haguen produït danys materials. Per la seua banda, els ajuntaments d'Ulldecona, Sant Carles de la Ràpita, Deltebre, Amposta i Sant Jaume d'Enveja han informat a Protecció Civil de la Generalitat que no tenen constància de que s'hagi percebut el moviment sísmic en els seus termes municipals.

Via ACN

4 comentaris:

  1. La cosa dels horaris dels terratrèmols és força complicada. No hi ha un patró diari. De fet sembla que no hi ha un cicle recurrent. La qual cosa fa pensar que les alteracions produïdes estan lluny d'aturar-se, penso. Tal vegada això ens allunya una mica de lo pitjor dels casos, una ressonància destructiva. Això es donaria, per exemple, en el cas que s'estableixen dos períodes de recurrència mínim, amb la qual cosa és podria donar aquesta ressonància i augmentar la intensitat d'un terratrèmol puntual, que podria establir un nou patró de recurrència i portar la terra a protestar més fort.
    Un dels principals dubtes seria si ESCAL està recuperant, no injectant, el gas matalàs. I establis hores aleatòries. Llavors si compliria la ordre ministerial, però, podria estar provocant igualment terratrèmols.
    El control necessari, en temps real, hauria de ser sobre el propi gaseoducte.
    Pensem que el gas el paga ENDESA, pels acords amb ESCAL, i bé podria ser que exigís la pasta=gas invertits. Sobretot vist que el futur del magatzem, ara mateix és zero.
    Ells mateixos saben que és un projecte mort I que tots els diners gastats son diners llançats. ACS no vol tampoc suportar un passiu de 1000 milions que incrementaria el seu dèficit de 9000 milions i els deixaria en un ridícul lamentable internacionalment. D'aquesta manera les seves accions encara baixarien més del que han baixat i poden portar a la desaparició d'ACS. La solució per a Florentino és que pague l'estat. Cosa que és molt possible que passe.
    La Terra mana, algú ho dubta?
    Ignorants!

    ResponElimina
  2. ...a mi todo esto me hace suponer que el interior del planeta esta "minado" por cientos o miles de grutas y galerias que forman un laberinto endiablado que hace millones de años habian cursos de lava incansdescente, prueba de ello son los muchisimos ahora picachos montañosos que fueron en su dia los volcanes que conformaron los diferentes relieves de nuestra corteza terrestre, el gas lo entran licuado, pero dentro de la cavidad seguro que se transforma en gas, el gas es como el aire, si se va intectando se comprime, y pasa igual que cuando inflamos una rueda de bicicleta, a diferencia de lo que pasa en una rueda que se comprime por el tope de la cubierta de caucho, abajo en la tierra el "piso" no es totalmente duro o lo duro que se precisaria...bien por tener encima la masa de agua...o porque hay demasiado laberinto de galerias de diferentes medidas de espacio...el resultado sera lo que esta pasando, la fuerza del gas comprimido va rompiendo las partes de tierra endebles y se provocan estos movimientos sismicos, si se hace el espacio para contener el gas mas grande de lo previsto, mejor para el señor presidente del Real Madrid y sus amiguetes...mas negocio para sus cuentas bancarias, pero si todo esto no se para y el terreno va ensanchandose...no se puede predecir lo que ocurrira...y mas si la presion al destruir mas galerias se llega a un actual curso de rio de lava...se imaginan que terrible explosion o explosiones habrian...el resultado final es inimaginable...si hay tantos miles de millones en el aire...pues que hagan mas deficit y construyan grandes depositos de hierro en la superficie de la tierra y que suplan lo que se pierda al cerrar este complejo, ya que la humanidad a de progresar y es necesario tener este gas...

    ResponElimina
  3. Ja m'he perdut ...

    A més a més del perill dels terratrèmols, que ja és prou fort, també hem de patir per un possible volcà en erupció, com els de Nàpols ???.

    Estic pensant en anar-me'n a viure a Madrid, que els d'allà tot els perills els envien a la perifèria ...

    ResponElimina
  4. Tampoc cal passar-te, no som a la Garrotxa per parlar de volcans. Però a Madrid, si, menjaràs bones tapes, sense pa en tomata, i hi ha "mucha movida". De pas et passes per la seu del Castor i els hi dones record de les meues parts. ;-(

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta