3 d’octubre del 2013

Localitzen les restes d'un combatent de la Batalla de l'Ebre en un jaciment arqueològic d'Aldover



ALDOVER (Baix Ebre).- Membres del grup de recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia GRESEPIA de la Universitat Rovira i Virgili han trobat les restes d'un combatent de la Batalla de l'Ebre al Jaciment dels Tossals, a Aldover. A més de les restes humanes, han localitzat diverses granades i munició. Això, a banda de la delimitació del jaciment pel costat nord-est, on han aparegut restes d'estructures arquitectòniques que daten del s. VII abans de Crist.

La intervenció arqueològica s'ha fet entre el 9 i el 25 de setembre, després que un estudiós d'Aldover entregués al grup de recerca uns materials del jaciment. Es tractava d'una ceràmica singular en bon estat de conservació. Per poder estudiar les restes humanes, els responsables de l'excavació s'han posat en contacte amb el Servei d'Arqueologia de la Generalitat i la Subdirecció General de Memòria, Pau i Drets Humans del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

Per l'exhumació de les restes, s'ha seguit la Normativa de Fosses de Catalunya. Les restes estan dipositades a la Facultat de Lletres, on Carlos Lorenzo, professor de Prehistòria del Departament d'Història i Història de l'Art de la URV farà els estudis antropològics pertinents. La universitat tindrà cura de les restes fins que la Generalitat, arran dels informes científics, indiqui el seu destí final.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta