8 d’octubre del 2013

El ministre d'Indústria no contempla de moment el tancament definitiu de la plataforma Castor


L'ELIANA.- El ministre d'Indústria i Energia, José Manuel Soria, ha assenyalat aquest dimarts, després de visitar el magatzem de gas Castor, que el govern espanyol no contempla en aquest moment el seu tancament definitiu. Soria ha visitat la planta marina del dipòsit de gas acompanyat pel ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Garcia Margallo. En aquest cas, el ministre d'Indústrai ha traslladat que l'empresa Escal-UGS els ha informat que només els sismes de intensitat inferior a 3 graus en l'escala Richter tenen relació amb la injecció directa de gas. En el cas dels sismes superiors, l'empresa els relaciona amb moviments tectònics, però no de la falla d'Amposta. Preguntat sobre qui assumiria el cost en el cas de tancament, José Manuel Soria ha dit que "aquesta hipòtesi no es planteja", i que està a l'espera dels informes encarregats pel govern espanyol.

El ministre d'Indústria i Energia, José Manuel Soria, el ministre d'Exteriors, José Manuel Margallo, i el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, han visitat aquest dimarts les instal·lacions de la plataforma Castor, situada davant les costes de Vinaròs. En declaracions als mitjans al Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana, situat a L'Eliana, el ministre Soria ha informat que després de visitar la planta, l'empresa que gestiona les instal·lacions Escal UGS els ha informat sobre les seues conclusions en relació amb els més de 500 sismes que s'han produït en els darrers dies a la zona.

Segons que ha detallat Soria, els experts de l'empresa consideren que els sismes de magnitud inferior a tres graus en l'escala Richter poden ser atribuïts a la injecció de gas, mentre que els sismes de magnitud superior es deuen al moviment de plaques tectòniques però que descarten que siguin moviments a la gran falla d'Amposta sinó a altres pròximes.

El ministre també ha dit que el govern espanyol només es guiarà pels informes encarregats a l'Institut Geològic. Preguntat sobre quan estarien aquests informes, José Manuel Soria no ho ha pogut precisar però ha remarcat que no s'autoritzarà cap més injecció de gas mentre no hi hagi un informe que determini que és segur.

Via ACN

2 comentaris:

  1. ¡je!,¡je!,¡je!,¡je!...¡ji!,¡ji!,¡ji!,¡ji!...¡jo!,¡jo!,¡jo!,¡jo!...¡jua!,¡jua!,¡jua!,¡jua!... ¿haber señores exSelentisimos mandamases de SU nacion?...¿se sabe cuantos regalos...sobres en negro...les pasaran los Serdos capitalistas?...

    ResponElimina
  2. ...total amigos y amigas o amigas y amigos que vivimos en esta area-region natural, vamos a tener "movimiento" continuo...osea a bailar la JOTA continuamente... bueno una cosa sera positiva...las casas ancianas se caeran por si solas y el ayuntamiento no tendra que "tirarlas"...otra cosa...que nuestras autoridades pongan una red (tipo a los trapezistas) en la catedral...no sea cosa que caigan rocas del techo...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta