8 d’octubre del 2013

Satisfacció dels alcaldes ebrencs després de la reunió amb Llanos de Luna sobre el Castor

BARCELONA.- Els alcaldes d'Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Ulldecona i Tortosa han valorat positivament la reunió mantinguda amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, María Llanos de Luna. A proposta de la delegació, s'ha creat una comissió de seguiment que reunirà els alcaldes afectats per la crisi sísmica derivada de l'activitat del projecte Castor amb el subdelegat del govern a Tarragona, Jordi Sierra, per informar-los de primera mà. "Nosaltres hem demanat el desmantellament i ella ha promès que no es permetrà cap tipus d'activitat si la seguretat no està garantida al 100%", ha resumit el batlle de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín Masdéu. La reunió ha començat amb mitja hora de retard per un problema amb el tren que transportava els alcaldes i ha durat prop d'una hora.

Els batlles, segons l'alcalde de la Ràpita, li han fet saber a la delegada "que consideràvem que el què pertoca ara és el desmantellament de la planta atenent que ja s'ha produït una situació de risc prou evident". "No ens han contradit", ha destacat. Martín Masdéu també explicat que s'ha plantejat la necessitat "de crear una comissió tècnica de seguiment", a proposta de la pròpia delegada, en la que intervindran "diferents departaments, diferents alcaldes i el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra". S'ha parlat que sigui conjunta "amb la part de Castelló". La "sensació" és que estan "molt pendents de la resolució del problema i se'ns ha promès que tenim tot el govern espanyol a la nostra disposició". "Confiem que aquestes bones paraules" es tradueixin en "fets" i arribi tota la informació "d'una manera fluida i transparent", ha conclòs.

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, també ha valorat "positivament" aquesta reunió. "Crec que és bo que s'hagi fet". També ha volgut destacar "el compromís contret de no continuar el funcionament de la planta si no és en condicions de seguretat". "És bo que hàgim pogut estar els alcaldes", els "representants" del territori, per traslladar "la percepció de la ciutadania i fer palesa la voluntat del desmantellament", ha raonat.

Per la seua banda, l'alcaldesa d'Ulldecona, Núria Balagué, ha recordat que "des del primer dia demanàvem informació i que se'ns atengués per part del govern de l'Estat". Aquest dimarts "ha estat el primer dia que hem tingut un primer contacte amb l'administració de l'Estat aquí a Catalunya". Per tant, "gràcies perquè és una reivindicació que veníem demanant des del fa temps". En representació de Tortosa, la quarta població convidada, hi ha assistit la regidora Ester Vidal perquè l'alcalde, Ferran Bel, es trobava al Senat.

Via ACN

2 comentaris:

  1. Vaja, com sempre, hi ha la veu del que provoca la tragèdia i la dels mesells que li riuen les gràcies. Val, retorno al segle XXI per a seguir deprimint-me. Sort de la ciència-ficció, la fantasia i les novel·les eròtiques.

    ResponElimina
  2. ...esta señora nos dara todo parabienes, pero son los de Madrid quienes han de hacerlo, y hay mucha güita por el medio...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta