8 d’octubre del 2013

La plataforma del Sénia, convençuda de la paralització definitiva del projecte Castor



ALCANAR (Baix Maestrat).- El portaveu de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, Joan Ferrando, ha afirmat aquest dimarts que estan “totalment convençuts” que el projecte Castor no tornarà a funcionar. De fet, Ferrando ha valorat que la visita per sorpresa dels ministres d’Indústria i d’Afers Exteriors a la planta marina, aquest dimarts al migdia, és una pèrdua de temps, a més d’un gest de cara a la galeria. Segons el portaveu de la plataforma del Sénia, el que han de fer és aturar el projecte Castor i desmantellar-lo el més aviat millor, per evitar alguna possible desgràcia.


Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Ferrando ha defensat la necessitat de garantir la transparència i la participació ciutadana en projectes com el dipòsit submarí de gas. De fet, ha afirmat que Catalunya hauria d’haver fet més força per ser reconeguda com a part interessada i afectada pel projecte Castor. En la mateixa línia, el portaveu de la plataforma del Sénia ha acusat Escal UGS d’ocultar informació sobre els perills de despertar l’activitat sísmica davant de la costa del Delta.

Finalment, Ferrando també ha celebrat l’obertura de diligències per la fiscalia de Castelló, així com la decisió de la Generalitat d’enviar tota la informació a la fiscalia de Medi Ambient. De fet, ha remarcat que el projecte Castor ha estat un negoci especulatiu des del principi, i que el procés administratiu per autoritzar-lo ha estat ple d’irregularitats, com ara l’atorgament de permisos per telèfon.

A banda, Ferrando ha destacat que durant aquesta llarga batalla contra el projecte Castor s’han sentit molt sols. Segons el portaveu de la plataforma del Sénia, els únics que els van fer costat van ser els grups polítics de l’Ajuntament d’Alcanar, que sempre van aprovar per unanimitat mocions en contra de la inversió d’Escal UGS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta