8 d’octubre del 2013

L'Estat haurà de pagar 1.300 milions si paralitza el Castor i Vinaròs perdrà 25 milions en impostos

La portada del suplement d'El Mundo a Castelló.
VINARÒS (Baix Maestrat).- L'Estat espanyol haurà d'assumir els costos del tancament de la planta Castor, amb una indemnització d'almenys 1.300 milions d'euros, que és el que finalment va acabar costant la inversió d'Escal UGS. De fet, el Ministeri d'Indústria va aprovar al desembre passat, segons El País, una ordre que estableix la retribució als dipòsit subterranis de gas natural que van quedar inclosos dintre de la xarxa bàsica. De fet, el diari Levante també informa que Escal UGS va amenaçar l'any 2012 el govern de l'Estat, tot advertint que abandonaria la concessió del Castor si l'executiu de Mariano Rajoy alterava les condicions econòmiques del projecte gasístic en el marc de la reforma energètica.


Per la seua banda, el diari El Mundo també remarca aquest dimarts que l'Ajuntament de Vinaròs deixarà d'ingressar uns 25 milions d'euros en impostos, si paralitzen el projecte Castor. El suplement del diari El Mundo a Castelló també destaca que el projecte Castor no afecta la falla Amposta, però sí altres quatre. Segons aquest rotatiu, els geòlegs han tranquil·litzat al Ministeri d'Indústria, però ara investiguen si l'origen de l'onada de terratrèmols es troba en altres àrees veïnes al magatzem de gas. En aquest sentit, el director de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya, Jorge Civis, va explicar ahir al ministre José Manuel Soria que una de les falles properes podria desencadenar sismes amb una magnitud màxima de 6,9 a l'escala de Ritcher. I una altra, de més de 12 quilòmetres de longitud, terratrèmols de magnituds properes als sis graus.

1 comentari:

  1. ...pues todo esto de las "fallas" (que no son las de san Jose), ya hace añitos que se sabe...bueno al final igual se pierde el mar Mediterraneo y los africanos lo tendran mas facil en llegar al sur europeo...y el delta del Ebro se desplaza a sud-Africa...en verano nos visitarian los hipopotamos y los cocodrilos...y hasta cebras y ñus y tendriamos espectaculo gratis...y güepardos...asi no tendriamos que ir se safaris al Africa de las sabanas...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta