7 d’octubre del 2013

ERC denuncia la 'burla' del pressupost de l'Estat a l'Ebre i reitera la crida per aïllar el PP al territori



TORTOSA (Baix Ebre).- La federació de l'Ebre d'ERC ha qualificat aquest dilluns la proposta de pressupost general de l'Estat per a l'any 2014 d'una "burla i un insult" per a les Terres de l'Ebre. El president de la federació d'ERC, Gervasi Aspa, ha assegurat que l'Ebre continua sent "el forat negre de les inversions a Catalunya i a Espanya". "I, per això, aquests pressupostos són una invitació perquè marxem al més aviat possible d'Espanya", ha reblat Aspa, que assenyala que la manca d'inversions en infraestructures "ens condemna a ser unes comarques menys competitives econòmicament i més mal comunicades". "Ens aboquen a ser el cul-de-sac de Catalunya i de la demarcació de Tarragona", ha lamentat el dirigent republicà.

Aspa ha fet notar que més del 90 % de la inversió va destinada a esmenar amb fons públics accions fetes per empreses privades, com és el cas de la descontaminació del meandre de Flix (49 milions d'euros), o bé la destinada al magatzem de residus nuclears d'Ascó (6 milions d'euros). A més, ha qualificat de "lamentable" que el Ministeri de Medi Ambient i Costes no dediqui cap partida específica per a les Terres de l'Ebre, quan falten partides "per fer la guarda costera de l'hemidelta dret, per frenar la regressió del marge esquerre, per posar en marxa el projecte de la finca de Bombita o per fer que la bocana del riu sigui navegable".

Pel que fa al Ministeri de Foment, el president de la Federació de l'Ebre d'ERC ha titllat "d'acudit" els 5.000 euros dedicats a cadascuna de les variants de Gandesa (5,1 km) i Corbera d'Ebre (3,9 km) després de 13 anys que s'hagin aprovat i publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). El dirigent republicà ha qualificat també de "vergonya" que el tram de l'A7 entre el Perelló i l'Hospitalet de l'Infant no tingui cap euro assignat per redactar el projecte constructiu. Aspa ha avançat que ERC oferirà a la resta de partits catalans, i sobretot al diputat del PP, Joan Bertomeu, pactar alguna esmena prioritària "en temes que estan per damunt d'ideologies i partits però que són necessàries i urgents per a les Terres de l'Ebre". Parlant de Bertomeu, el president de la Federació de l'Ebre d'ERC li ha demanat que "deixi de ser el diputat invisible, que treballi per les Terres de l'Ebre i que tingui la valentia d'aconseguir alguna partida que faci possible redactar el projecte d'alguna variant". Per finalitzar, Aspa ha demanat als dirigents econòmics i empresarials de les Terres de l'Ebre que "actuïn de manera decidida i alcin la veu contra aquesta marginalitat política i econòmica en què ens trobem".

Per la seva banda, el secretari de Política Parlamentària de la Federació de l'Ebre d'ERC, Francesc Gas, ha preguntat a CiU per què continua pactant amb el PP a les Terres de l'Ebre als governs dels consells comarcal o ajuntaments "quan el seu diputat invisible no fa res de res per afavorir una miqueta els interessos de les Terres de l'Ebre". Segons Gas "haurien de trencar els pactes que tenen amb un PP que s'oposa al projecte nacional de Catalunya i, a més, no fa res perquè l'Estat inverteixi al nostre territori". "Si el PP no fa res per les Terres de l'Ebre, per què ha d'estar representat als governs de les institucions de les Terres de l'Ebre?, ha finalitzat el secretari de Política Parlamentària de la Federació d'ERC.

Via Canal 21 Ebre i ACN

1 comentari:

  1. ...hombre...si estamos que nos queremos irnos de su lado, es normal que España, no gaste mucho con nosotros, eso si!...pagar, pagaremos todo lo que se les tenga que pagar, despues los descelebrados de InterconomiaTV, y 13 TV, ya se quejaran "amargamente del dinero que les sacamos de sus hipocritas volsillos" y lo empleamos en tener embajadas y distintos canales de tv por ejemplo mientras 50.000 niños estan desnutridos (no cuentan los que hay por su Madrid...por su Andalucia....por su Extremadura...y por su....¡la madre que los pario!...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta