7 d’octubre del 2013

Govern i oposició d'Alcanar consensuen una moció per reclamar el desmantellament del Castor

ALCANAR (Montsià).- El ple de l'Ajuntament d'Alcanar aprovarà aquest proper dimecres a la nit una moció consensuada per tots els grups municipals, en què reclamarà el desmantellament del projecte Castor. Serà aquest dimecres, a les deu de la nit, i l'alcalde, Alfons Montserrat, confia que altres ajuntaments afectats pels terratrèmols seguiran l'exemple. D'altra banda, el consistori canareu s'ha mostrat "indignat" arran la seva exclusió de la reunió informativa sobre el Castor i els sismes que ha tingut lloc aquest dilluns al matí al Ministeri d'Indústria, a Madrid. Just després de la trobada, Montserrat ha estat convocat aquest dimarts al matí a la delegació del govern espanyol a Barcelona per rebre més informació.

Els grups representants al consistori canareu -ERC, a l'equip de govern, així com CiU, PSC i PP, a l'oposició- consensuaran el text a aprovar, que serà l'únic punt a l'ordre del dia de la sessió. "Demanarem amb tota la solemnitat el desmantellament d'aquesta planta. També sol·licitarem als serves jurídics -municipals- si hi ha alguna actuació que puguem fer", ha apuntat el mateix alcalde, confiat que els municipis veïns i també afectats pel terratrèmol acabin aprovant mocions similars per paralitzar completament una planta que "no s'havia d'haver fet mai, però ja que està feta, almenys, que no es posi en marxa perquè els efectes que genera no són comprensibles".

Aquest dilluns, però, encara cueja la controvèrsia per la decisió de no convocar els ajuntaments catalans afectats de la reunió sobre el Castor i els sismes a Madrid. Segons el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, hauria justificat aquesta absència perquè els alcaldes catalans no havien sol·licitat la trobada. En canvi, sí que han estat presents els batlles de Vinaròs, Benicarló i Peníscola

"Si el ministre diu això és que deu estar convençut que és així. Que revisi els expedients, perquè a banda de trucades al Minsteri, que revisi el registre i veurà la sol·licitud que vam fer la primera setmana, quan havien terratrèmols encara no perceptibles, i vam demanar una reunió a Madrid quan comencen a ser perceptibles per la població. Potser no li ha arribat a ell, però si ho revisa, ho trobarà", ha ironitzat l'alcalde d'Alcanar.

"Fins i tot en el cas que no ho haguéssim dit, ens ho havien d'haver comunicat igualment: fa dies que portem gemegant i parlant. Hi ha una manca de reacció i d'informació des de fa dies", ha afegit Montserrat, visiblement indignat per la situació. Precisament, i poc després que acabés la reunió a Madrid, ha rebut un correu electrònic convocant-lo a la seu de la delegació del govern espanyol a Barcelona aquest dimarts al matí per rebre informació de la trobada organitzada pel Ministeri.

Via ACN (Jordi Marsal)

1 comentari:

  1. TODOS LOS AYUNTAMIENTOS DE CATALUNYA HABRIAN DE HACERLO...Y QUE CONTESTEN A UNO POR UNO

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta