9 d’octubre del 2013

Els partits manifesten al Parlament la preocupació de les Terres de l'Ebre pels sismes del projecte Castor



BARCELONA.- El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha assegurat aquest dimecres que el Govern de la Generalitat "se sent molt a prop dels alcaldes que pensen que l'activitat" del projecte Castos "no pot continuar". Diversos alcaldes ebrencs han demanat el desmantellament de la planta arran de la crisi sísmica. En resposta a diverses preguntes al Parlament, Espadaler ha considerat que, "vista l'activitat sísmica" que hi ha hagut, "es fa difícil des de la perspectiva del Govern que aquesta activitat pugui tenir continuïtat". De tota manera, ha recordat que no s'està en aquesta fase i que el Sismicat encara està activat en fase d'alerta perquè segueixen havent terratrèmols, no perceptibles per la població.

Els grups parlamentaris han fet fins a quatre preguntes al conseller d'Interior sobre els terratrèmols que els últims dies han tingut lloc a la zona del magatzem de gas Castor, alguns dels quals s'han fet sentir entre la població sobretot de les Terres de l'Ebre i del Baix Maestrat. Així, el conseller d'Interior ha recordat que es manté activat en fase d'alerta el pla Sismicat i ha recordat que l'activitat sísmica "ni de bon tros encara no ha acabat". De fet, ha recordat que aquesta passada matinada hi ha hagut dos sismes més, que han estat "imperceptibles" per a la ciutadania.

Espadaler ha defensat que el Govern "en cap moment s'ha creuat de mans" amb aquest tema i que l'activació del Sismicat ha permès una "unitat d'acció important" entre la Generalitat i els alcaldes. De fet, el conseller ha fet a una crida a la unitat de les administracions mentre duri aquest episodi. "Hem d'actuar com un sol home", ha dit, tot afegint que ha de ser més endavant que s'abordin debats com ara com es va donar la llicència a aquesta empresa.

El diputat d'ERC Lluís Salvadó ha recordat la "important alarma social" que s'ha generat a les Terres de l'Ebre i al Baix Maestrat davant una "activitat sísmica sense precedents", tot afegint que la confiança en l'empresa que gestiona Castor i en el govern espanyol és "mínima". També ha alertat dels riscos en cas que l'activitat a la planta es pugui reprendre i per això ha demanat al Govern que "lideri i treballi perquè Castor no torni a funcionar mai més".

Per la seva banda, la diputada ampostina de CiU, Anabel, Marcos ha assegurat que "la ciutadania demana de forma immediata el desmantellament de la planta marítima i terrestre" del projecte Castor i ha denunciat la "manca de respecte envers els alcaldes catalans" de les poblacions afectades per no haver estat convocats a la reunió que dilluns hi va haver al Ministeri d'Indústria.

La diputada del PSC i primera secretària dels socialistes ebrencs, Núria Ventura, ha destacat que ara la prioritat és la seguretat i ha demanat a crear una "veritable comissió de seguiment" amb "totes les parts", amb ajuntaments catalans i valencians, tots els cossos de seguretat, la Generalitat, el govern espanyol i l'empresa. Espadaler li ha recordat que han convidat l'Estat a formar part de les comissions creades per l'activació del Sismicat.

Finalment, la diputada d'ICV-EUiA Hortènsia Grau ha instat la Generalitat a demanar la paralització definitiva de Castor i ha defensat que va ser un conseller de la seva formació qui no va permetre que el projecte s'instal·lés a Catalunya. "Deixin de pensar en el sud com en l'espai on han d'anar les infraestructures energètiques", ha reblat.

Via ACN
Vídeo CiU, a YouTube

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta