15 d’octubre del 2013

Quin és l'impacte dels terratrèmols del Castor en el sector turístic i pesquer de l'Ebre?

 

 TORTOSA (Baix Ebre).- Això és el que vol determinar la Generalitat. El govern català ja està estudiant l'impacte que els terratrèmols provocats per la injecció de gas al magatzem de gas submarí Castor en els sectors turístic i pesquer. Segons ha anunciat aquest dimarts el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, es reunirà el 22 d'octubre amb alcaldes, regidors i representants del sector turístic per analitzar el possible abast de l'episodi en les reserves i la facturació. La trobada amb Torres ha de servir per delimitar l'abast d'una possible "baixada" en l'activitat turística a causa dels terratrèmols, després que alguns establiments i operadors haguessin apuntat l'existència de casos puntuals de cancel·lacions de reserves al territori en aquestes últimes setmanes.

Així, Pallarès ha explicat que, si bé la tendència general dels últims anys és la de fer reserves a última hora, es compararan les dades del mateix període de l'any passat amb les d'enguany per arribar a una conclusió i determinar si és necessària la posada en marxa d'una nova "campanya de major promoció turística del territori".

Tot i el descens de la intensitat sísmica, Pallarès ha tornat a exigir informació a l'Estat sobre el funcionament del projecte Castor i confia que la Fiscalia s'acabi pronunciant al més aviat possible sobre les denúncies de la Generalitat i la que aquest dilluns va presentar Ecologistes en Acció, advertint de possibles explosions de gas per fuites al magatzem submarí. En aquesta línia, ha recordat que els pescadors ebrencs van pactar amb la promotora del Castor, Escal-UGS, deixar de pescar a la zona d'influència de la plataforma marina a canvi de compensacions, que haurien de "continuar cobrant si no hi ha desmantellament".

Per la seua banda, els responsables de Protecció Civil de la Generalitat i els alcaldes de les Terres de l'Ebre afectats pels sismes provocats pel projecte Castor han decidit mantenir activat en fase d'alerta el pla especial d'emergències sísmiques, Sismicat, davant la manca d'informació per part del Ministeri d'Indústria. Tot i que l'activitat sísmica s'ha reduït considerablement, el comitè tècnic de seguiment ha reclamat de nou al subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, que ha participat per primer cop en la reunió, la informació en mans del Ministeri d'Indústria sobre el funcionament del magatzem de gas submarí.

De fet, i segons ha aclarit el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, mentre el govern espanyol continua sense facilitar cap tipus de dada, l'empresa que ha construït i gestiona el Castor, Escal-UGS, ha respost recentment el requeriment de la Generalitat tot assegurant que ha traslladat tota la informació a Indústria i que, qualsevol petició d'accés a aquesta, s'ha de plantejar davant l'administració espanyola.

Però tot i els diversos requeriments formals efectuats per la Generalitat, que van concloure amb la presentació d'una denúncia davant Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona, el Ministeri d'Indústria encara continua sense donar resposta ni ha facilitat ni les explicacions ni les dades. "És informació tècnica per traslladar-la als tècnics corresponents per valorar la situació i traslladar-la a la població a través dels alcaldes", ha explicat.

Via Canal 21 i ACN

1 comentari:

  1. ...o sea...el tipico partido de tenis...pelota para aqui...pelota para alla... y asi los ricachones hacen su santa voluntad...amasar mas sus fortunas...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta