5 de novembre del 2013

Arias Cañete acusa Catalunya de voler per al Delta l'aigua que necessiten Aragó i altres comunitats

El ministre de Medi Ambient precisa que l'Ebre és vida 'des del naixement del riu fins a la desembocadura' ·

MADRID.- El ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, ha qualificat aquest dimarts de "desproporcionats" i "inviables" els cabals mínims de l'Ebre que consten als estudis de la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, i que formaven part de les al·legacions de la Generalitat contra el nou Pla de Conca de l'Ebre. Segons el ministre, els cabals que es reclamen des de Catalunya "privarien de l'aigua a Aragó i moltes comunitats autònomes", i ell és solidari "amb totes les comunitats autònomes sense excepció".

Arias Cañete es va reunir amb la PDE dilluns passat, a  l'Ametlla de Mar.- ACN
Arias Cañete ha fet aquestes manifestacions es resposta a la senadora d'ERC, Ester Capella, que ha retret al ministre que no tingui en compte els informes científics sobre el cabal mínim al Delta de l'Ebre, i l'ha acusat de fer una distribució de l'aigua "basada en criteris polítics i no científics". Capella li ha demanat que "rectifiqui" i no posi en risc la supervivència del delta de l'Ebre. En tot cas, l'ha advertit: "Lo riu és vida i farem l'inimaginable perquè ho continuï essent".

El ministre ha afirmat que els cabals mínims que consten al Pla de Conca de l'Ebre s'han definit "aplicant criteris científico-tècnics coherents" i ha recordat que el pla de conca ha rebut informe positiu del Consell Nacional de l'Aigua. Segons ha apuntat, aquests cabals s'han definit aplicant "tots els càlculs" i garanteixen que al tram final de l'Ebre hi haurà 100 m3 per segon, que "és un volum que garanteix la vida piscícola". En canvi, segons el ministre, els estudis del Consell per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre estableixen un cabal mínim "irreal i sense el més mínim rigor".

En aquest marc, ha contestat a la senadora Capella que "el riu és vida, però ho és des del naixement de l'Ebre fins a la desembocadura". "Els cabals que vostès volen el que faria seria privar de l'aigua a Aragó i a moltes comunitats autònomes", ha dit abans d'assegurar que ell és solidari "amb totes les comunitats autònomes sense excepció".

En tot cas, s'ha mostrat disposat a "escoltar" les propostes de les comunitats autònomes el 15 de novembre, quan rebrà els representants de la Plataforma en Defensa de l'Ebre. En aquest marc, ha apuntat la seua disposició a introduir "en la segona fase de planificació totes les millores que resultin oportunes, sempre que es demostri des del rigor i el coneixement de les necessitats la situació real de tota la conca, i no els interessos de punts determinats".

Via ACN

2 comentaris:

  1. ...ya me extrañaba tanta amabilidad...seguro que quienes se llevaran mas agua seran las tierras castellonenses del Ebro, y claro como el agua estara en terrenos de la comunidad valenciana...el señor Florentino construira para que "la aiguita", baje...baje y baje hacia el sur...

    ResponElimina
  2. La coherència ("aplicant criteris científic-tècnics coherents"), ja sabem de que va. Co-herència, com tots sabem, és la herència d'una "Co", i una Co, és una Companyia. El que no m'explico és de quina parla. Ves a saber! Igual és una companyia seva "Cañete&CO." S'explica com un llibre obert aquest home, la CO son "sus cojones".
    Lo que no entenc és com los de la PDE no el van agredir a la entrevista.8-(.,
    Redefinició de coherència: "que convergeix amb "los cojones" del Canyete."
    Ai Cervantes!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta