3 de novembre del 2013

Indústria ja podrà decidir aquesta setmana si tanca el projecte Castor

MADRID.- El projecte Castor tornarà a provocar més terratrèmols, si la planta marina d’Escal UGS torna a injectar gas en el subsòl marí. Aquesta és la principal conclusió de l’informe que estan enllestint els tècnics de l’Institut Geològic Miner, que també han localitzat la falla on es van produir els sismes més importants, per damunt dels 4 graus en l’escala de Ritcher.

Els tècnics de l'Institut Geològic Miner estan enllestint el seu informe científic sobre el projecte Castor, i tenen previst lliurar-lo aquesta setmana que ve al Ministeri d'Indústria. Així ho va avançar divendres la Cadena Ser, qui va assegurar que aquest informe no demana la paralització definitiva del projecte Castor, però sí que pronostica que els terratrèmols poden tornar a la zona del Delta de l'Ebre si es reprèn la injecció. Segons fonts coneixedores del procés, aquest informe és tècnic i, per tant, no especificarà si el govern ha de paralitzar o no, de forma definitiva, la planta marina d’Escal UGS.

No obstant això, els científics sí que consideren que, si es torna a injectar gas al sòl marí, els terratrèmols poden tornar a repetir-se a la zona costanera entre Tarragona i Castelló. És el que tècnicament es diu "sismicitat induïda". En el cas del projecte Castor, no s'espera que aquests moviments sísmics induïts per aquesta activitat gasística superin els 3 graus en l'escala Ritcher, és a dir, que la majoria no serien sentits per la població de l'entorn.

A més, els experts de l'Institut Geològic i Miner també han localitzat ja la falla que va provocar el terratrèmol de quatre graus en l'escala Ritcher, que va provocar l'alarma entre la població. Es tracta d'una falla "petita" i, per tant, els científics no esperen terratrèmols de magnitud major. En canvi, l’informe no descarta que la inducció sísmica provocada pel projecte Castor pugui tornar a "despertar" aquesta falla i, per tant, que es puguin tornar a repetir terratrèmols de 4 graus o més , que serien sentits per la població de l’entorn.

1 comentari:

  1. total, mucho me "huelo", que la actividad de las "obras" hechas dias atras en la infraestructura marina, sea "algo" que han hecho para poder meter gas otra vez bajo tierra, y poco a poco iran quitando importancia al asunto y al final acabaran como empezaron, trapicheando con el gas y haciendose cada vez mas ricos, mister Florentino y sus campechanos colegas de tener fajos de billetes en los volsillos...si por una de estas pasa una ecatombe, los aprovechados de la conferencia episcopal nos dedicaran unas cuantas misas en sufragio de nuestras almas....¡viva el pepeeeee!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta