25 de novembre del 2013

Iniciativa-Entesa per Tortosa adverteix de la ‘carta blanca’ per construir un barri nou al Temple Sud



TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha acusat aquest dilluns el govern municipal de CiU d’abusar de la seua majoria absoluta, per no haver volgut pactar res del pressupost de l’Ajuntament per al 2014 amb els grups de l’oposició. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Jordan ha recordat que Iniciativa havia proposat la reserva d’una partida per redactar el futur pla estratègic de Tortosa, “una de les promeses electorals de Ferran Bel de fa set anys”. Les altres propostes dels ecosocialistes passen per ajudar les famílies amb tots els seus membres a l’atur i sense cap tipus d’ingressos, i una línia de microcrèdits per a joves emprenedors. Finalment, Iniciativa també ha demanat un pla integral de millora de carrers i mobiliari urbà, un apartat per al qual el pressupost del 2014 destinarà una partida de poc més de milió d’euros. Segons Jordan, les millores en la via pública haurien de fer-se de manera ordenada i planificada.

D’altra banda, Jordan ha volgut valorar el conveni urbanístic entre l’Ajuntament de Tortosa i els propietaris del Pla Parcial Temple Sud. El portaveu d’Iniciativa ha justificat l’abstenció del seu grup perquè s’ha reduït el percentatge d’habitatges protegits i perquè finalment no es compensarà la construcció d’un nou barri amb la rehabilitació de cases al nucli històric. A més, Jordan també ha advertit que les noves superfícies comercials al costat de l’autovia de l’Aldea poden perjudicar el comerç local. Segons el portaveu d’Iniciativa, s’està donant “carta blanca” a les grans superfícies comercials mentre no es fa un pla per promocionar el comerç de proximitat a Tortosa.

Finalment, Jordan ha afirmat que el govern de Bel va informar els grups de l’oposició del desbloqueig del Pla Parcial Temple Sud només una hora abans d’explicar-ho als mitjans de comunicació. El portaveu d’Iniciativa també ha denunciat falta de transparència en temes com la situació del projecte del nou complex d’aigües a l’estadi municipal.

2 comentaris:

  1. Pos Jordan, per a abstindre't, ja podries haver votat en contra. De què tens por si això és un despropòsit? Tenim milers de cases buides a Tortosa, un barri caient-se a trossos i locals comercials de proximitat tancats i encara t'abstens?

    ResponElimina
  2. Tota la raó tens Arjub, una cosa és oposar-se al pla tal i com el presenta l'Ajuntament (que fa pudor d'especulació pura i dura) però no vol dir que per oposar-ti deixis desprotegida aquesta zona de la ciutat. Suposo que s'ha abstingut per a que part del seu electorat "hippy pijo" que viu al Temple, Vora Park o "l'Ensanche" no se li enfadi.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta