27 de novembre del 2013

L’alcalde de l’Aldea insisteix a reclamar el desbloqueig dels estalvis dels afectats de la cooperativa




L'ALDEA (Baix Ebre).- L’alcalde de l’Aldea, el republicà Dani Andreu, ha afirmat aquest dimecres que la Generalitat podria fer molt més perquè els veïns de la població puguen recuperar els estalvis bloquejats per la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa. Quan falten pocs dies per complir-se els dos anys de la fallida, Andreu ha recordat que encara hi ha entrampats més de 4,6 milions d’euros, i que han fracassat totes i cadascuna de les iniciatives parlamentàries per habilitar un fons de rescat per als afectats de l’Aldea, tant al Parlament com al Congrés dels Diputats. Però durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, l’alcalde de l’Aldea ha afirmat que, des de tots els àmbits, l’Ajuntament seguirà insistint perquè els impositors de la secció de crèdit puguen recuperar els diners. Mentrestant, segons Andreu, la cooperativa està funcionant i l’Ajuntament també està buscant els recursos necessaris perquè l’entitat siga viable.

En la mateixa entrevista, Andreu ha insistit que la Generalitat és una de les administracions que tenien responsabilitats a l’hora de tutelar el bon funcionament de la cooperativa de l’Aldea. L’alcalde ha afirmat que el govern català tenia una responsabilitat directa, i ha recordat que hi ha un procés judicial amb imputacions fermes. És el cas de l’exdirector general de Política Financera de la Generalitat, Ferran Sicart, i de dos inspectors.

Encara parlant d’aquest tema, l’alcalde de l’Aldea ha lamentat el greuge comparatiu entre els clients de Bankia i els afectats per la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa. Andreu ha recordat que l’antiga Caja Madrid aixoplugava els diversos productes financers de la secció de crèdit, i que Bankia, que ha estat rescatada amb diners públics, hauria de responsabilitzar-se del retorn dels estalvis bloquejats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta