28 de novembre del 2013

L’energia de les Terres de l’Ebre serà ‘estratègica’ per a una hipotètica Catalunya independent



MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- Les Terres de l’Ebre serien un territori amb una importància estratègica per a una hipotètica Catalunya independent, des del punt de vista de la producció energètica. Així ho ha remarcat aquest dijous el director de la Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya (MADE), Joan Manuel Sabanza, durant una entrevista a Canal 21 Ebre. De fet, durant la tercera edició de la jornada Energia i Desenvolupament Local que aquesta setmana s’ha celebrat a Móra la Nova, alguns dels ponents van coincidir en afirmar que una Catalunya independent és viable des del punt de vista energètic, ja que seria autosuficient i fins tot tindria superàvit. Segons el director de la MADE, a les Terres de l’Ebre es genera el 70% de l’energia que es consumeix a Catalunya. I això passarà a tenir una importància estratègica per al conjunt del territori, que hauria de ser compensat per la seua aportació al desenvolupament econòmic del país.

Durant la mateixa entrevista, Sabanza ha afirmat que Catalunya no pot pretendre ser una illa des del punt de vista energètic. El director de la MADE ha afegit que Catalunya, a través de les interconnexions amb França i amb Espanya, també podria convertir-se en exportadora d’energia, ja que l’Estat espanyol necessitaria de la generació elèctrica catalana per poder atendre tota la seua demanda.

En aquesta sentit, Sabanza ha defensat també la necessitat de construir la línia de molt alta tensió entre Escatrón i la Secuita. Així, el director de la MADE ha afegit que els ajuntaments donaran suport a la línia si el projecte introdueix millores mediambientals i aprofita el corredor actual. Sabanza ha remarcat també que la Generalitat ha d’entendre que la línia és fonamental per desenvolupar projectes de la indústria energètica importants per al territori, com els nous parcs eòlics de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, o la futura central hidroelèctrica reversible de Riba-roja d’Ebre i la Fatarella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta