22 de novembre del 2013

Santa Bàrbara aconsegueix finançament per obrir el centre de dia

 

SANTA BÀRBARA (Montsià).- L’alcalde de Santa Bàrbara, Jordi Boronat, ha celebrat aquest divendres que el seu consistori haja pogut trobar el finançament necessari per posar en funcionament el nou centre de dia de la població. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Boronat ha recordat que el procés ha estat llarg i molt complicat, però que finalment s’ha desbloquejat gràcies a la intervenció de la directora dels serveis territorials de Benestar Social i Família a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid, i de l’obra social de “La Caixa”. El nou edifici, a més dels diversos serveis per a la gent gran, també ha d’acollir les dependències dels serveis socials, el centre obert per als xiquets més desfavorits del municipi, i el grup Joventut. Segons Boronat, les obres pendents podran estar acabades en menys de dos mesos, perquè el nou centre de dia puga entrar en funcionament durant els primers mesos del 2014.

D’altra banda, el ple de l’Ajuntament de Santa Bàrbara ja ha aprovat el pressupost municipal per al 2014. Boronat ha recordat que la bona situació econòmica del consistori els permet dedicar a inversions uns 700.000 euros del pressupost ordinari, que és de poc més de tres milions d’euros. L’alcalde ha confirmat que l’any que ve s’iniciarà la canalització del carrer Victòria, el barranc del Pelós, amb l’execució de les tres primeres fases. Segons Boronat, l’altre gran repte inversor de Santa Bàrbara per al 2014 és la rehabilitació integral de la casa de la vila, tot i que això anirà en funció del pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) que ha de finançar la Generalitat.
 
Més de 60 expositors participen a la Fira de l’Oli Novell

D'altra banda, Santa Bàrbara inaugura aquest divendres la dissetena edició de la Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç, tot manteniment l’estructura habitual però incorporant elements de fira multisectorial vinculats al món de l’oli, dels cítrics i de la vida tradicional a la plana del Montsià. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, l’alcalde planer, Jordi Boronat, ha explicat que la fira de Santa Bàrbara manté la seixantena d’expositors que havien tingut en les edicions anteriors, tot i els ajustos pressupostaris que han hagut de fer a causa de la crisi econòmica.

 D’altra banda, Boronat ha repassat les diverses activitats complementàries que s’han programat en el marc de la fira de Santa Bàrbara, com les visites guiades al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana, a la casa museu del pagès Àngel Fibla, o una exposició sobre la importància de les zones de Mianes i de la Carrova en la Batalla de l’Ebre. A més, l’alcalde ha recordat que la fira de Santa Bàrbara es complementa amb la setzena edició de les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Oli, que duraran fins el proper 1 de desembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta