26 de novembre del 2013

Una Catalunya independent tindria excedents en la producció d'energia i un sistema amb superàvit



MÓRA LA NOVA (Ribera d'Ebre).- El pavelló de Móra la Nova ha estat l'escenari, aquest dimarts, de les terceres jornades Energia i Desenvolupament Local organitzades per la Mesa d'Alcaldes de l'Energia de Catalunya, la Made. Una de les principals conclusions de les jornades ha estat que, en una Catalunya independent, el subministrament elèctric no només estaria garantit sinó que, amb tota probabilitat, es generaria un excedent. En aquesta línia s'ha manifestat clarament el degà del Col·legi d'Enginyers de Catalunya, Joan Vallvé, qui també ha defensat la interconnexió entre estats.

En aquest sentit, el director general d'Energia de la Generalitat, Pere Palacín, ha explicat que l'any 2012 Catalunya va generar el 89% de l'electricitat que va necessitar, i té capacitat per generar-ne el 100% augmentant les hores d'activitat de les centrals de cicle combinat. El director general també ha enumerat que una Catalunya independent s'estalviaria els ajuts al carbó estatal, les despeses fruit de traslladar l'electricitat a territoris extrapeninsulars i limitar les primes a les energies renovables únicament a les ubicades en territori català. Segons Palacín, es passaria d'un sistema deficitari a un sistema amb superàvit, i per això es podria reduir el preu de l'energia entre un 10 i un 15%. En aquest sentit, i quant a la demanda dels alcaldes del territori per l'abaratiment de la tarifa elèctrica a la zona Made per afavorir la implantació d'empreses i industries al territori, Palacín ha reconegut les companyies elèctriques tradicionals "són reticents".

Per la seua part, el professor del departament d'Economia de la Universitat Rovira i Virgili, Miquel Àngel Bové, ha avançat que la càtedra sobre Energia i Desenvolupament Local serà una realitat abans que acabi l'any. El president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà, ha clausurat les jornades i ha reclamat una reforma del sistema elèctric.

Via Canal 21 Ebre

5 comentaris:

  1. Que rar, ningú parla de l'estalvi energètic i la reducció de consum. Com ningú parla de la supressió de les centrals atòmiques. Tampoc de l'encariment del preu de la llum en un 40% en els darrers anys. Llavors de que parlen? Dels sous dels directius? De la borsa?.
    O de la panxa que tenen tan plena i d'altres tan buida?
    Corbs que van a les eres a rapinyar el que puguen!

    ResponElimina
  2. ..."i":...ahora se habla de cuando si seremos independientes... todo esto que dice es producto del subyugamiento en que la bota española nos pisotea... toda esa minucia de los cuervos urracanados que se llenan la panza a expensas de nuestro sudor, se quedara con ellos una vez lo hayamos conseguido...

    ResponElimina
  3. Si hem d'eradicar tots els corbs, potser no quedarà ningú a Catalunya ... o molts pocs ...

    ResponElimina
  4. Albert: no crec possible altra alternativa que la subjugació, bé de Madrid, bé de Barcelona, i, de moment. també de Tarragona. Altra cosa seria una revolució com cal, però, com bons mesells que som, doncs està a la llunyania mes llunyana.
    La corrupció i l'extorsió son la nova religió, en la qual tots son confessos i màrtirs alhora .
    Manen les grans corporacions i estes compren als polítics com i quan volen.
    O, en una "Catalunya independent" no seguirà sent totpoderosa ENEL-ENDESA?
    O Repsol, o SUEZ-AGBAR, o , o, o, o,
    Som i serem una terra que es compra i es ven fora del nostre abast. Fora de l'abast del poble volia dir.
    Qui compra i ven accions? Qui viu d'aquesta mamadora? Potser que miris al teu voltant, o que compris unes preferents..... Quin banc et dona més del 2% pels teus estalvis????? Si, inconscientment si vols, li estem fent el joc al capital, que només el formen els més benestants i alguns ignorants que tenen diners, ja que es aquesta la qüestió. Si no tens res, res no pintes, ni talles, ni fas paquetets.

    ResponElimina
  5. Armand, no sigues tan catastrofista home, qualsevol diria que t'has fet vell abans d'hora. Per a més detalls sobre els corbs, a Corbera, on hi fan un bon vi!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta