28 de desembre del 2013

Alícia Gamundi impulsa una candidatura de dones independents i d'esquerres a Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- La regidora republicana Alícia Gamundi està impulsant una nova candidatura d'independents per a les eleccions municipals del 2015. En aquest cas, es tractaria d'una llista formada íntegrament per dones d'esquerres i amb un fort caràcter tortosí. De fet, el símbol de la candidatura serà l'escut de l'Orde de l'Atxa, el títol honorífic concedit pel comte Ramon Berenguer IV a les dones defensores de Tortosa durant el setge de 1149, i que es transmetia a les seues descendents, sempre dones. La nova Orde de l'Atxa, per tant, seria la nova candidatura de dones independents i progressistes que optaria a les municipals del maig del 2015, amb l'objectiu d'aconseguir -amb Gamundi com a previsible cap de llista- la primera alcaldessa de la història bimil·lenària de Tortosa.

Alícia Gamundi, amb la insígnia de l'Orde de l'Atxa, aquest dijous a Tortosa. 
IMATGE: Quimo Panisello.
En les darreres eleccions municipals, Gamundi va ser la número 2 de la llista d'ERC, que va encapçalar l'actual portaveu republicà a l'Ajuntament, Josep Felip Monclús. Abans, Gamundi havia estat presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa i coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones a les Terres de l'Ebre. D'altra banda, el seu tortosinisme està fora de dubte, ja que, per exemple, forma part de la Cort d'Honor de la Mare de Déu de la Cinta, una associació femenina amb més de 100 anys que fomenta la devoció per la patrona de la ciutat. A més, recentment ha publicat el conte 'La Mireia i la Marta a la ciutat d'Asotrot', amb il·lustracions de Manel Margalef. Gamundi és professora d'educacio primària, està casada i té dues filles. Prové d'una família compromesa amb la societat tortosina que li ha transmès "l'estimació per la terra". En la seua opinió, Tortosa necessa "deixar l'esperit crític i pessimista o victimista, i emprendre en postiu". Li falta, també, més participació en el teixit associaciatiu per impulsar accions que depenen de la matiexa societat tortosina", per projectar Tortosa com una veritable "cruïlla dels Països Catalans i capital de la vegueria de l'Ebre".

La idea de formar una candidatura només formada per dones havia estat comentada per la mateixa Gamundi, mesos enrere, en diverses trobades amb l'Associació de Dones Empresàries, Directives i Emprenedores de les Terres de l'Ebre (ADEDE). Aquesta, però, no seria la primera llista electoral d'aquest tipus en l'àmbit de les Terres de l'Ebre, ja que a les municipals del 2007 el PSC va aixoplugar una candidatura formada únicament per dones a la població de Rasquera. En qualsevol cas, si s'acaba confirmant la presentació de la llista electoral que evoca l'Orde de l'Atxa, caldrà veure com afecta això la candidatura d'ERC i també les llistes de la resta de forces d'esquerres o de progrés, com el PSC i ICV. També és una incògnita què passarà a partir d'aleshores amb l'Orde de l'Atxa, la distinció que actualment atorga l'Ajuntament de Tortosa a les pubilles i pubilletes que representen les diferents entitats de la ciutat en el marc de les festes de la Cinta.

4 comentaris:

  1. Si xiqueta. si voto, el meu vot será per vosaltres!

    ResponElimina
  2. Per cert, la candidatura del PSC a Rasquera va ser un fracàs. Per si els hi serveix de quelcom! PSC. arreglat primer per dimtre....

    ResponElimina
  3. Molt bona innocentada!!! JAJAJAJAJA!!! L'ordre de l'Atxa!!! JAJAJAJAJA!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta