10 de desembre del 2013

Gervasi Aspa confirma que ha comprat els terrenys del Molí dels Mirons i sosté que no té 'res a amagar'



DELTEBRE (Baix Ebre).- El govern municipal de Deltebre ha donat aquest dimarts explicacions sobre la compra d’uns terrenys a la zona del Molí dels Mirons, com a resposta al requeriment que li havia fet el grup de CiU. El passat cap de setmana, a través d’un comunicat, el grup de l’oposició havia exigit “mesures dràstiques” si es confirmava l’adquisició d’aquests terrenys, considerats estratègics, per part d’un regidor del govern municipal. Però el comunicat amb què CiU havia reclamat explicacions a l’alcalde, el socialista José Emilio Bertomeu, no citava directament cap dels regidors d’Esquerra o el PSC. Finalment, Bertomeu ha comparegut al costat del regidor republicà i exalcalde de la població, Gervasi Aspa, per defensar la legalitat i transparència de l’operació. L’alcalde ha assegurat que la compra s’ha fet, per part d’Aspa i de la sua dona, a títol “individual” i al marge del govern municipal, tot negant que hi haja cap operació urbanística planificada en aquests terrenys del sector de Jesús i Maria.

Per la seua banda, Aspa ha insistit que la compra dels terrenys a la zona del Molí dels Mirons ha estat una qüestió privada, al marge de la seua condició de regidor de Deltebre. El primer tinent d’alcalde ha afirmat que, pel fet de ser un càrrec públic de l’Ajuntament, no se li poden restringir els seus drets com a ciutadà. En aquest sentit, ha demanat que no se li demanen explicacions per una adquisició que ha fet des de l’àmbit purament personal. En qualsevol cas, Aspa ha remarcat que l’operació s’ha fet amb “total transparència”, sense cap testaferro o cap societat interposta.

Segons el regidor republicà, cal normalitzar la vida política catalana i deixar clar que no és cap delicte que un càrrec públic puga adquirir una propietat per al seu ús particular. A més, Aspa ha afegit que ha comprat els terrenys a través d’una subhasta pública del govern de l’Estat i de la Societat de Gestió d’Actius Procedents de Reestructuració Bancària (SAREB). De fet, el regidor d’Esquerra ha afirmat que no té “res a amagar”. Finalment, Aspa ha negat tenir informació privilegiada pel fet de ser regidor, i ha afirmat que els terrenys del Molí dels Mirons es revaloraran com les altres finques del poble, si es fan un nou pla d’ordenació urbana municipal (POUM).

2 comentaris:

  1. Serà tot el legal que es vulgui. Ètic, poc. Més, si ja és dona per fet ( gairebé ) que el terreny és revalorarà .
    Òbviament que ho ha fet a titol individual, només faltaria que ho hagués comprat com a regidor ( no sé quina seria la manera de comprar que no sigui " al marge de la seua condició de regidor " ) .
    Diu no tenir informació privilegiada pel fet de ser regidor; per favor, fa quatre dies, a més de regidor, era ALCALDE.
    El temps ens ho dirà. O no.

    ResponElimina
  2. ...señor Jotabe...hay un dicho que "pa ser p.....ta y no ganar naaa", asi que lo mismo se traspasa a ser politico...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta