10 de desembre del 2013

Els Mossos ja resolen més del 40% dels casos a les Terres de l’Ebre, cinc anys després del deplegament



TORTOSA (Baix Ebre).- El cap de la regió policial dels Mossos d’Esquadra, Francesc Xavier Monclús, ha fet aquest dimarts un balanç força positiu amb motiu del cinquè aniversari del desplegament d’aquest cos policial a les Terres de l’Ebre. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Monclús ha afirmat que en realitat hauria de ser la ciutadania qui fes el seu balanç de com ha estat el desplegament dels Mossos al territori, des que va iniciar-se l’1 de novembre del 2008. Però l’intendent de la policia catalana a les Terres de l’Ebre ha remarcat que estan satisfets pel grau de compliment de les grans línies que s’havien fixat ara fa cinc anys, com la lluita contra la delinqüència en el món rural, els robatoris en l’interior dels habitatges, i la seguretat en els eixos comercials.

Monclús ha afegit que l’índex de resolució de casos dels Mossos d’Esquadra a les Terres de l’Ebre ja ha superat el 40%, una xifra que es considera "molt elevada". L’intendent ha volgut recordar alguns casos importants que la policia catalana ha pogut resoldre en aquests anys, com la mort de dues dones en assalts als seus domicilis al barri del Garrofer de Tortosa i al barri Castell d’Ulldecona. Dos crims que van crear una certa alarma social, ja que es van produir amb pocs dies de diferència.

En la mateixa entrevista, el cap de la regió policial dels Mossos d’Esquadra ha explicat que les retallades de la Generalitat no han afectat directament la dotació de la policia catalana a les Terres de l’Ebre, que actualment compta amb 475 efectius. En qualsevol cas, Monclús també ha celebrat la propera construcció de la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a l’Ametlla de Mar, prevista en el pressupost del 2014.

Finalment, l’intendent ha remarcat que els Mossos d’Esquadra continuen treballant al costat dels sindicats agraris i dels responsables de les explotacions agràries per combatre els delictes al camp de les Terres de l’Ebre. Monclús ha afirmat que aquest tipus de delictes han anat a la baixa, gràcies al contacte permanent i a l’intercanvi d’informació amb els agents del territori. De fet, el cap de la regió policial ha conclòs que aquest tema seguirà sent una de les prioritats dels Mossos a les Terres de l’Ebre.

Pla especial per la campanya de Nadal 

El cap dels Mossos d’Esquadra a les Terres de l’Ebre ha aprofitat el seu pas pel plató de Canal 21 Ebre per explicar els detalls d’una nova edició del pla Grèvol, que busca incrementar la percepció de seguretat als ciutadans, amb una major presència a la via pública i també amb xerrades informatives als botiguers i comerciants. Monclús ha detallat quin tipus de consells donen els Mossos d’Esquadra als comerciants i als clients durant la campanya de Nadal i les rebaixes del gener. Als compradors, evitar aquells descuits que faciliten la feina als lladres, com ara deixar les carteres o les bosses a la vista. I als comerços, evitar l’acumulació de diners al mateix establiment, instal·lar mecanismes de seguretat en els productes, combatre la circulació de moneda falsa i demanar el DNI en els pagaments amb targeta per evitar-ne l’ús fraudulent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta