10 de desembre del 2013

Salut reobre pel seu compte el centre de rehabilitació de la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI a Batea



BATEA (Terra Alta).- La Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre ha comunicat, aquest dimarts, la reobertura dels serveis de rehabilitació física i de logopèdia en la modalitat ambulatòria a la Terra Alta, que presta la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI de Batea. Després que, a través d'un decret d'alcaldia, l'Ajuntament de Batea ordenés el cessament de l'activitat i l'obrís un expedient sancionador, el Departament de Salut ha assegurat que les inspeccions fetes per l'autoritat sanitària garanteixen la "idoneïtat" de les instal·lacions, la qualitat del servei, i la legalitat del procediment contractual de l'empresa adjudicatària.

En declaracions a Canal 21 Ebre, l'alcalde de Batea, Joaquim Paladella, s'ha mostrat sorprès davant el comunicat de Salut, i més tenint en compte que la setmana passada el ple de l'Ajuntament va ratificar el decret d'alcaldia per la clausura definitiva del servei de rehabilitació a les instal·lacions de la Fundació Privada Terra Alta, amb la qual cosa el servei de la Fundació s'ha reobert "sense els permisos de l'Ajuntament". A més, el ple també va aprovar una moció en que es recorda que la situació actual és responsabilitat del Departament de Salut. Segons el govern de Batea, per haver adjudicat la rehabilitació a una entitat que no podia prestar el servei a causa de les deficiències en les instal·lacions i perquè no tenia la llicència d'activitat adequada.

Siga com siga, la Generalitat ha lamentat les "incomoditats" que hagin pogut suposar per als usuaris del servei el seu tancament provisional, i ha volgut deixar clar que han estat "alienes" a la voluntat del proveïdor sanitari, la fundació privada, i del mateix Departament de Salut.

Salut també ha recordat que el servei de rehabilitació ambulatòria es presta a la comarca de la Terra Alta per aquesta entitat privada, d'acord amb el contracte signat amb el Servei Català de la Salut.
La decisió del Departament de Salut de reobrir el servei arriba després que el ple de Batea aprovés la setmana passada dues mocions on culpava la Generalitat del conflicte creat pel servei de rehabilitació ambulatòria i l'instava a restablir-lo de forma immediata des de dependència municipals. El consistori també reclamava a Salut que exerceixi un major control sobre les activitats de la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI, que fins el passat octubre prestava el servei després d'haver guanyat el concurs públic.

Via Canal 21 Ebre i ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta