30 de gener del 2014

El cinema torna a Tortosa amb 'Lo imposible', primera projecció de la sala veïnal de Remolins



TORTOSA (Baix Ebre).- Nou intent de fer projeccions de cinema a Tortosa, ciutat sense sales comercials des del tancament dels cines Fèmina i Montepio, fa gairebé 15 anys. En aquest cas, el setè art torna a la capital del Baix Ebre de la mà de l'Associació de Veïns Pintor Casanova de Remolins, que per aquest proper dissabte, 1 de febrer, projectarà la pel·lícula 'Lo imposible', de Juan Antonio Bayona, al casal multiús del barri. Segons l'entitat veïnal, cada primer dissabte de cada mes es projectaran pel·lícules per als membres de l'associació, que ha afirmat que acceptarà suggeriments dels socis per millorar aquest nou servei cultural. D'entrada, ja ha anunciat que hi haurà un servei de crispetes i begudes.

Al juny de l'any passat, els veïns de Ferreries també van fer una projecció de cinema a la fresca, amb motiu de la festa major de Sant Joan. Però el darrer intent important de recuperar una programació estable a Tortosa es remunta al març del 2008, quan l'àrea de Cultura de l'Ajuntament va tirar endavant un espai de cinema a la sala menuda de l'auditori Felip Pedrell, amb un mínim de tres projeccions de dos films per setmana. L'aposta del cinema municipal passava per les pel·lícules d'autor, els clàssics i els títols en versió original; però les projeccions es van estroncar el 2012 a causa de les retallades en cultura.

 


La primera pel·lícula. 'Lo imposible' és un thriller dramàtic del 2012, basat en un guió de Sergio G. Sánchez que narra la vertadera experiència d'una família catalana durant el tsunami de l'Oceà Índic del 2004. La cinta va ser rodada en anglès i protagonitzada per Ewan McGregor i Naomi Watts, que ja havien treballat prèviament junts a 'Stay'. Va ser estrenada el 9 de setembre de 2012 al Festival Internacional de Cinema de Toronto i dies més tard al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, on va rebre molt bones crítiques i premis. Destaca la nominació als Oscars i als Globus d'Or en la categoria de millor actriu per Naomi Watts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta