28 de gener del 2014

El poeta tortosí Gerard Vergés signa un vot per la independència de Catalunya


TORTOSA (Baix Ebre).- L’escriptor tortosí Gerard Vergés ha signat un vot per la independència, en el marc de la campanya iniciada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). L'entitat va recollir 8.724 adhesions a les Terres de l'Ebre durant la recollida massiva que es va fer arreu del país durant el cap de setmana dels dies 10 i 11 de gener. Aquest dimarts s'ha sabut que a Tortosa també ho va fer Gerard Vergés, el qual va exercir el dret de petició des del seu domicili davant d’un apoderat de Tortosa per la Independència. Va ser el mateix autor, amb 82 anys, qui va expressar a la seua família la voluntat de signar, i el seu fill Carles qui ho va comunicar als membres de l’ANC. En aquest sentit, Vergés es va mostrar content i satisfet de poder signar per la independència de Catalunya.

A través d’aquestes accions, l’Assemblea Nacional Catalana recull peticions de ciutadans, tot demanant per escrit al Parlament català que actuï per convocar una consulta democràticament i políticament vinculant, en la qual es pregunti a la ciutadania si volen o no que Catalunya esdevingui un Estat independent. La petició té un segon apartat: en cas que la consulta no sigui possible perquè l’Estat espanyol no permeti, impedeixi, o en dilati la seua celebració, o bé no en reconegui els resultats, es demana que aquesta mateixa petició sigui entesa com una manifestació lliure d’una voluntat favorable perquè els representants electes del poble de Catalunya declarin la independència de Catalunya, d’acord amb el dret internacional.

A les Terres de l’Ebre, més de vuit mil ciutadans ja han signat un vot per la independència, i aquells que encara no ho han pogut fer tindran noves oportunitats per signar la instància en properes recollides massives -la propera serà a finals de març- o en els punts habituals que es poden consultar des de la pàgina web http://signa.assemblea.cat. En el cas de Tortosa, al mercat central tots els dissabtes de 10.00 a 13.00 hores.

Imatge ANC Terres de l'Ebre

5 comentaris:

  1. ...tendrian que dar un telefono, para poder peticionarlo a la junta, que vayan a los domicilios de las personas impedidas o con grave indice de poca movilidad, y asi firmar tambien como ese señor...

    ResponElimina
  2. Uau! Ha signat nostre sinyor!

    ResponElimina
  3. Albertito Si ho demanen les families i la persona en qüestió ja no te movilitat, la ANC ja ho fa d'anar a la casa.

    M'alegra que gent compromesa al llarg de la història avui també puguen ficar el seu granet de sorra
    Després la resta tindrem la responsabilitat de que això no es quede en aigua de borraniesn

    LOS HO DEBEM!

    ResponElimina
  4. ...no se quedara en agua de borrajas, tendremos la independencia, pese a las indirectas que unos militarcetes estan soltando (ver Naciodigital), pero dad un numero telefonico por favor...de momento no lo habeis dado...

    ResponElimina
  5. ...canalero...si rebuznamoz luego EXISTIMOS...(el rebuznamoz no esta equivocado)...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta