1 de gener del 2014

El primer nadó català del 2014 és el fill d'una tortosina i d'un basc establerts a Salou


TARRAGONA.- El primer nadó nascut a Catalunya es diu Tanay i va treure el cap quan passava un segon de la mitjanit a l'hospital Joan XXIII de Tarragona. És el primer fill de Sílvia Garcia i Jon Jímenez, una tortosina i un basc establerts a Salou. Tanay és un nom d'origen indi que significa "fill volgut", segons ha explicat la seva mare aquest matí, sorpresa encara pel fet que el seu fill hagi estat també el primer nadó nascut en tot l'Estat espanyol aquest any 2014. La mare va ingressar a l'hospital aquest dimarts al matí i el part ha transcorregut amb plena normalitat. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha visitat el primer català de l'any, que ha pesat 3 quilos i ha fet 48 centímetres de llargada.

En Tanay ha nascut amb el ressò de la primera campanada, quan passava just un segon de les dotze de la nit. És el primer fill de la Sílvia, una tortosina de 27 anys, i en Joan, de 37 anys i originari de Sant Sebastià. poc s'esperava aquesta parella establerta a Salou que el seu fos el primer xiquet del 2014 a Catalunya i també de l'Estat, ja que la mare sortia de comptes el dia 27 de desembre. "Quan vaig arribar a l'hospital aquest dimarts al matí ja em van dir que podria ser el primer, però no m'ho hauria pensat mai", ha reconegut la mare.

Aquest dimecres al matí, els pares de la criatura i els seus familiars es mostraven sorpresos pel ressò de la notícia, que ha atret nombrosos mitjans de comunicació fins a la seua habitació de l'hospital Joan XXIII de Tarragona. "Ara que ja ha nascut puc dir que és un regal i una alegria", ha insistit la Sílvia, la qual ha explicat que el part va anar "molt bé", que va ser ràpid i sense dolor. "Estava conscient en tot moment, tot i l'epidural", ha afegit.

En Tanay és un nen "molt tranquil" i un "fill desitjat". Si més no, aquest és el significat del seu nom, d'origen indi. "L'hi hem posat perquè ens agradava i també pel que significa", ha aclarit la Sílvia. Ara que ja s'ha acomplert el seu desig de ser pares, confien que el 2014 els porti feina, ja que ella es va quedar a l'atur en quedar-se embarassada i ell realitza feines de caràcter temporal.

Un dels primers a visitar el nadó del 2014 ha estat el conseller de Salut, Boi Ruiz. El conseller ha detallat que en Tanay va nàixer al primer segon del 2014 i que és "molt tranquil". "Estem molt contents que hagi nascut un nen tan maco com en Tanay i que hagi estat el primer. Això vol dir que el país comença a créixer des del primer segon de l'any amb el primer català i tots els que han vingut després", ha destacat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta