29 de gener del 2014

El PSC compromet CiU i ERC a negociar amb el govern de l'Estat la creació de la vegueria de les Terres de l'Ebre




BARCELONA.- La Comissió d'Afers Institucionals ha aprovat aquest dimecres una proposta del diputat socialista Xavier Sabaté, en què el Parlament de Catalunya instarà el Govern de la Generalitat a negociar, en el termini de tres mesos, amb el Govern de l’Estat els canvis legals necessaris que facin possible la constitució de les vegueries de les Terres de l’Ebre i del Camp de Tarragona, com a primer pas per al desplegament de l'anomenada Llei de Vegueries. Sabaté ha valorat molt positivament aquest nou acord del Parlament. Però vist que els grups d’ERC i de CiU han dit que li donaven suport “ per evitar que el PSC no fes demagògia si votaven en contra", el diputat socialista ha significat que aquest no és un bon argument, i que hauria preferit que aquests dos grups haguessin votat afirmativament per convicció.

D'altra banda, Sabaté ha agraït els vots d’ICV i ha advertit a ERC i CiU que, ja que han votat a favor encara que sigui a contracor, entén que es comprometen en fer possible que en tres mesos el Govern de la Generalitat negociarà amb el Govern de l’Estat "els canvis legals necessaris, que facin possible la constitució de les vegueries de l’Ebre i del Camp de Tarragona". Finalment, el diputat del PSC ha advertit que si no es fa en el termini estipulat de tres mesos, al maig els socialistes tornaran a presentar la mateixa proposta.

3 comentaris:

  1. Aquesta gent són la ...... Ara tornen a preocupar-se per les vegueries, mentre que quan van manar a Madrid de l'any 2004 al 2011 no es va avançar rés sobre el tema. Sempre diuen que faran coses quan estan a l'oposició, i quan governen, "donde dije digo, digo Diego". És com això del federalisme. Cap avenç federal durant 21 anys de govern de l'Estat pel PSOE, distribuÏts en dos períodes.

    ResponElimina
  2. Ganes de fer perdre lo temps!!

    Si volen Vegueries que ajuden a construir un estat propi que evidentment no tindrà províncies i que necessitarà un altre model d'organització territorial com poden ser les vegueries

    Demanar ara les virgueries sense anul·lar les províncies només és augmentar els càrrecs públics per seguir-nos xuclant la sang als treballadors!!!

    Volen cadires per cobrar i poca cosa mes.

    ResponElimina
  3. ...los botiflers son asi, ademas quieren justificar lo injustificable, y por encima de todo, no perder la butaca y las pelas que chupan...estos se creen que la gente les apoyara, la gente ve otra cosa: marea la perdiz que todo siga como estaba...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta