29 de gener del 2014

La PAH vol que l'Ajuntament de Tortosa sancione els bancs amb pisos buits



TORTOSA (Baix Ebre).- La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a les Terres de l'Ebre vol que l’Ajuntament de Tortosa també sancione les entitats bancàries que tinguen pisos buits. La mateixa setmana que l’Ajuntament d’Amposta ha aprovat una moció en aquesta mateixa línia, la plataforma ha anunciat aquest dimecres que ha presentat una proposta a tots els grups municipals de Tortosa, perquè el ple de l’Ajuntament puga debatre-la en el ple del proper dilluns.

La PAH de les Terres de l'Ebre ha reclamat als ajuntaments, com a administracions més pròximes als ciutadans, que apliquen mesures per garantir el dret a l'habitatge de la població i fer front a l'emergència social. Amb aquest objectiu, la PAH ha presentat una moció als diferents grups municipals de Tortosa perquè aquesta sigui inclosa en el ple ordinari del proper dilluns. En la moció es demana, entre d'altres qüestions, sancionar les entitats bancàries que tinguin immobles desocupats amb multes de fins a 100.000 euros. L'equip de govern de CiU encara no ha confirmat a la PAH si aquesta moció serà inclosa en el ple o no. En cas negatiu, la plataforma ja ha avançat que la retiraran i que presentaran una moció popular.

L'Ajuntament d'Amposta ja va aprovar la moció de la PAH aquest mateix dilluns i properament també es presentarà a Gandesa i Móra d'Ebre. La idea és portar-la a debat als 52 municipis de les Terres de l'Ebre, començant per aquells on hi ha hagut una major especulació immobiliària. Actualment la PAH porta fins a 42 casos d'afectats per la hipoteca només a les Terres de l'Ebre, la majoria dels quals lligats amb Bankia. Segons la seua portaveu, Txell Teruel, cada setmana a la PAH de les Terres de l'Ebre arriben entre cinc i set casos nous. Totes aquelles persones interessades poden contactar amb la PAH cada dimarts a la tarda al centre cívic de Ferreries, a Tortosa.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta