21 de gener del 2014

L'alcalde de Flix deixa els càrrecs orgànics i obre les portes a seguir fent política 'des de fora del PSC'



FLIX (Ribera d'Ebre).- L’alcalde de Flix, Marc Mur, ha anunciat aquest dimarts que abandona els seus càrrecs orgànics al PSC. El principal motiu és el desacord amb les sancions imposades per la comissió de garanties del PSC als tres diputats que dijous al Parlament van votar ‘sí’ a la petició per celebrar la consulta. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Mur ha explicat que a primera hora ha enviat un correu electrònic al primer secretari del PSC, Pere Navarro, per comunicar-li que ha deixat el seu càrrec a l’executiva nacional i també la seua responsabilitat com a primer secretari dels socialistes a la Ribera d’Ebre. Mur ha afirmat que considerava que havia de ser solidari amb Núria Ventura, Joan Ignasi Elena i Marina Geli, els tres diputats del PSC que dijous van trencar la disciplina de vot per defensar el dret a decidir. L’alcalde de Flix ha lamentat algunes de les declaracions dels membres de la cúpula del PSC sobre aquesta qüestió, i també que ni tan sols hagin deixat defensar-se els tres diputats que han estat cessats temporalment dels seus càrrecs orgànics i territorials.

Durant la mateixa entrevista, l’alcalde flixenc ha volgut deixar clar que, de moment, seguirà militant al PSC. Mur ha afirmat que conservarà la militància mentre siga possible “fer política i expressar les pròpies opinions dintre del PSC”. En qualsevol cas, l’alcalde de Flix ha assenyalat que això ara s’està complicant molt, i no ha descartat seguir fent política des de fora del PSC. De fet, Mur ha avançat la seua intenció de seguir fent política municipal, encara que siga des de fora de les files socialistes.

D’altra banda, Mur ha recordat que ja són uns 2.000 els càrrecs i militants del PSC que han signat el manifest ‘Crida socialista per la independència’. De fet, ha insistit en què el dret a decidir de Catalunya formava part de l’últim programa electoral del PSC. Així, Mur ha donat per fet el trencament intern del seu partit, amb l’únic dubte de la dimensió de la fractura. Per tot plegat, l’alcalde de Flix ha remarcat que aquest manifest demostra que hi ha molts socialistes que estan a favor del dret a decidir i per seguir treballant per la consulta, “des de dins o des de fora del PSC”.

A més a més, Mur ha tornat a defensar Ventura, Geli i Elena, quan ha assenyalat que el seu gest, en realitat, ha servir per donar oxigen al PSC. De fet, ha reconegut que li hauria agradat que l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, hagués optat per una opció diferent a la de deixar el seu escó al Parlament. Finalment, Mur, que és secretari de l’Associació de Municipis per la Independència, ha sentenciat que no creu gens en la via federal proposada pel PSC i pel PSOE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta